-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

5 mari mistere ale creierului uman!


Publicitate


Creierul este un organ incredibil şi conform studiilor recente, este mult mai complex decât credeam până acum. Creierul uman are mai multe molecule decât toate conexiunile la internet, routerele sau calculatoarele, din lume.

Azi îţi dezvăluim 5 mistere ale creierului uman, care poate vor reuşi să răspundă la întrebarea „Ce este realitatea?”

conexiunile neuronilor din creier

Creierul uman conţine miliarde de neuroni. Nimeni nu ştie cu exactitate câţi, însă estimativ se ridică la 86 de miliarde. Jumătate dintre aceşti neuroni sunt localizaţi în cerebel, ceea ce reprezintă jumătate din volumul sistemului nervos central.

Aceşti neuroni interacţionează, formând trilioane de conexiuni şi astfel apar foarte multe întrebări la care încă nu ştim răspunsul.

Iată care sunt misterele pe care dorim cu toţii să le desluşim:

1. Conştiinţa: Eşti conştient de ceea ce te înconjoară, de evaluarea sinelui, de gânduri, emoţii sau alte experienţe. Cum funcţionează conştiinţa, cum ajunge creierul la experienţa subiectivă, este unicitatea fiecăruia dintre noi, acesta este misterul.

2. Personalitatea: Cum se dezvoltă personalitatea? Să fie rezultatul mediului în care trăim sau ne naştem cu ea? Operaţiile pe creier pot afecta dramatic personalitatea oamenilor, însă acesta este un subiect foarte puţin cunoscut.

3. Memoria: Cum creează, stochează sau reţine creierul în memorie, acesta este un mister greu de desluşit.

4. Inteligenţa: Cum funcţionează neuronii şi de ce oamenii au nivele diferite de inteligenţă?

5. Somnul şi visele: Dacă pierdem ore de somn, pierdem şi neuroni, de aceea somnul este esenţial pentru creier, însă nu se ştie cu exactitate ce se petrece în interiorul creierului pe durata somnului.

Creierul uman rămâne în continuare un mister, însă există câţiva factori, ce susţin sănătatea craniană.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog