-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Oamenii de ştiinţă au descoperit un nou organ!


Publicitate

Oamenii de ştiinţă spun că au descoperit un nou organ, o bucată de ţesut numit mezenteriu care leagă intestinul de abdomen. 
Revista Discoveri spune că ani la rândul experţii credeau că acest organ era compus din mai multe segmente de ţesut şi că nu reprezintă o structura unitară.


Cum organul trebuie să aibă o singură structura, acesta nu a fost considerat organ. 

Dar, cercetările recente realizate de medicii de la Spitalul Universitar Limerick din Irlanda arată că mezenterul este de fapt o singură bandă unică de ţesut. Ea începe la pancreas şi se înfăşoară în jurul intestinului subţire şi al colonului. Scopul sau: să ţină organele în poziţie astfel încât acestea să îşi poată îndeplini funcţiile. 



“Fără el nu se poate trăi”, spune cercetătorul Dr. J. Calvin Coffey, chirurg colorectal la Limerick. 


“Înţelegerea modului în care sistemul nostru digestiv este aranjat ar putea fi crucială pentru înţelegerea diferitelor boli, cum ar fi boală Crohn şi sindromul colonului iritabil”, a adăugat Coffey. 


Descoperirea a fost publicată recent în revista Lancet Gastroenterology & Hepatology.

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog