-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cum să stai departe de manipularea fostului iubit narcisist! 




Publicitate

Gata, ai scăpat de iubitul narcisist şi nu mai trebuie să înduri abuzurile şi manipulările zilnice. Sau să fie aşa?

Multora dintre noi ni se întâmplă ca efectele unei relaţii toxice să se vadă şi după ce aceasta s-a încheiat. 

Sunt situaţii în care trebuie să comunici cu fostul- de exemplu aveţi un copil împreună- deşi problema principala care a dus la despărţire poate că a fost tocmai lipsa comunicării.



Narcisistii sunt bine cunoscuţi pentru rolul pe care îl joacă într-o conversaţie- ignoră, manipulează şi îngreunează situaţia. Poţi ajunge în situaţia în care fostul vrea să ducă la fotbal copilul, deşi era ziua în care tu aveai grijă de el, aşa că trebuie să comunicaţi. 

Acestea sunt situaţii în care narcisistii ne aduc intenţionat, pentru a face pe victima, însă cum relaţia a luat sfârşit ajung să îşi dea seama că nu mai acceptăm realitatea pe care vor ei să o descrie. Când observă acest lucru pedepsesc pe oricine, deoarece nu suportă refuzul. 



Este oare posibil să comunici cu cineva de care te simţi ameninţat? 

Deşi nu este ideal, este posibil. 
Iată cum:



1. Nu îi da prea mare importantă. 

Încearcă să ai o discuţie logică, lipsită de afecţiune sau prea mare implicare. Nu eşti nevoită să îi răspunzi la orice comentariu răutăcios şi nici nu trebuie să îl insulti dacă el o face.



2. Nu detalia, răspunde cu da şi nu. 

Narcisistii nu au prea mare stăpânire de sine şi nu pot trimite mesaje sau e-mailuri fără să fie agresivi. Comunica ironic şi copilăresc. Răspunde cu da sau nu la întrebările sale. Exemplu „da, iau eu copilul la 5.”



3. Ignoră afectivitatea. 

Ai petrecut mult timp lângă acest om fără să vezi vreun gram de afectivitate şi acum că ai trecut peste, începe să îţi trimită semne de iubire. „dacă ai ştii cât te iubesc”, „oare ce s-a întâmplat cu noi?”. Tu nu trebuie să auzi aceste cuvinte! 



4. Fixează bariere şi nu ceda. 

Narcisistii uras oamenii care impun bariere, ei se hrănesc cu oameni care cedează, oameni slabi. Tu nu ai impus astfel de bariere în relaţie, iar acum a venit timpul să o faci! 

Nu îi face favoruri, învaţă să spui nu şi nu fii permisivă! Dacă ai stabilit anumite reguli, respectă-le!



5. Gândeşte de două ori înainte să îi răspunzi 

Indiferent ce te-ar întreba, trebuie să înţeleagă că lucrurile stau aşa cum vrei tu şi că această decizie nu se schimbă. Nu mai eşti dispusă să fii tarâtă într-un carusel al sentimentelor spulberate!

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog