-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cel mai bun analgezic natural este o planta care creste in gradina si are proprietati similare opiului


Publicitate

Un articol de Maria

Laptuca salbatica este o planta care, odinioara, devenise foarte celebra pentru proprietatile sale medicinale, dar a carei glorie a apus odata cu trecerea timpului. Aceasta planta se folosea pe la 1880 ca inlocuitor pentru opiu, din acest motiv fiind supranumita si „opiul saracului”.

Planta era folosita de catre indienii hopi pentru inducerea de stari de euforie usoara, si mai este folosita chiar si astazi in Franta pe post de sedativ usor.

vindecarea bolilor prin natura cu seva

Laptuca salbatica arata ca o incrucisare intre papadie si ciulin, si are proprietatea de a calma rapid durerile datorita sevei sale rasinoase laptoase.

Seva uscata a plantei poarta denumirea de lactucarium, iar principalii sai compusi activi sunt lactupicrina, lactucina si lactucopicrina, substante care, la studiile pe soareci, au indus un efect analgezic echivalent cu cel al ibuprofenului.

Cercetarile au aratat ca planta se folosea intens in perioada Victoriana, fapt atestat de lucrarea Plantele medicinale in publicatiile poloneze ale secolului al 19-lea. Reprezentantii Institutului de Istorie a Stiintei au afirmat ca „Actiunea substantei era mai slaba decat cea a opiului, dar aceasta nu provoca efecte adverse, iar practica medicala a aratat ca, in unele cazuri, lactucarium a produs efecte curative mai bune decat opiul.”

Desi laptuca nu contine opiu, planta detine aceleasi proprietati analgezice.

Intrebuintari pentru laptuca salbatica


Anxietate:

Laptuca salbatica are un efect usor sedativ care reduce cu succes anxietatea.

Insomnie si alte tulburari ale somnului:

Laptuca salbatica se foloseste de multa vreme in tratamentul insomniei.

Calmarea durerii si tensiunii:

Laptuca salbatica mai este supranumita si „laptuca opiacee” datorita efectului sau asemanator cu cel al opiului. Planta nu numai ca vindeca durerile, ci si induce o stare usoara de euforie si extaz caracteristica opiului. Acest efect o transforma intr-un mijloc de tratament foarte eficient al durerii.

Vindecarea migrenelor/ durerilor de cap:

Se speculeaza ca laptuca salbatica reduce frecventa si severitatea migrenelor.

Calmarea simptomelor de astm:

Initial, laptuca salbatica a fost introdusa in medicina alternativa ca remediu pentru astm. Chiar si in prezent, persoanele care mai folosesc aceasta planta sustin ca ar reduce intensitatea si frecventa episoadelor de astm.

Inducerea unui efect usor euforic:

Desi nu contine compusi opiacei propriu-zisi, laptuca salbatica determina o senzatie de euforie usoara similara opiaceelor. Planta nu numai ca este legala, ci si trece neobservata la testele sanguine antidrog.

Consumarea laptucii salbatice in cantitati mari poate cauza greata, varsaturi, anxietate si ameteli. Asa ca cel mai indicat este sa nu o adaugi la salata.

Cum poti utiliza aceasta planta

Ruperea sau taierea unei frunze sau ramurele de laptuca salbatica face ca planta sa elibereze seva sa groasa si laptoasa. 

Aceasta seva poate fi transformata in tincturi pe baza de alcool, iar frunzele si inflorescentele pot fi transformate in tinctura, ori pot fi uscate si folosite la prepararea de ceaiuri, pot fi fumate sau, mai rar, transformate in capsule concentrate. 

Pentru prepararea ceaiului de laptuca salbatica ai nevoie de aproximativ 1,5 grame de seva, care are gust dulceag. 

Fumatul frunzelor si inflorescentelor presupune folosirea a doar 0,25 grame la o pipa. Efectul analgezic si euforic al laptucii salbatice este considerat a fi mult mai puternic atunci cand planta este fumata.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog