-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Alimentul caruia i se mai spune si „moartea albă”. Il consumi in fiecare zi.


Publicitate

Oricât ar fi de gustos, zahărul nu îţi este prieten! Poate că gustul sau dulce îţi da senzaţia de confort (datorită beta-endorfinei), însă zahărul este un duşman! 

Adevărul este că, un consum regulat de zahăr este cel mai rău lucru pe care îl poţi face pentru sănătatea ta.

Cercetările ştiinţifice din zilele noastre, au demonstrat faptul că zahărul ne distruge sănătatea! 



Iată care este evoluţia consumului de zahăr din ultimii 300 de ani

zaharul este periculos pentru organism


În anul 1700, o persoană consumă în jur de 1 kg de zahăr pe an. 
În anul 1800, 18 kg pe an. În anul 1900, 40 kg pe an. 
În anul 2012, peste 500 gr pe zi, adică 182 kg pe an!


În anul 1890, doar 3 din 100,000 de persoane aveau diabet. În anul 2012 aproape 8000 din 100,000 sunt diagnosticaţi! 



Cum devenim dependenţi de zahăr? 

Pofta de zahăr ne-a fost implementată încă din copilărie. Copiii din zilele noastre consumă de 10 ori mai mult zahăr decât o făceau cei din anii 1900, mai ales sub formă de fructoza din sirop de porumb FSP. FSP conţine fructoza şi glucoză, care ajung direct în ficat, transformându-se în grăsime. 



Conform Dr. Joseph Mercola:



“Fructoza determina organismul să asimileze kilograme în plus, prin înşelarea metabolismului”, iar acest proces suprimă sistemul imunitar. 



Doar pentru că nu consumi FSP nu înseamnă că stai departe de pericol. Orice excess de zaharuri compromite funcţia sistemului imunitar, ducând la obezitate şi diabet. 

Cum nu ar fi suficient, nu uita că zahărul creează dependenţă! Dr. Serge Ahmed din Bordeaux, Franţa, a făcut teste pe şoareci, oferindu-le cocaină şi zahăr. Ghici care din cele două a câştigat? 

Răspuns corect: zahărul. 



Se pare că gustul zahărului da o dependenţă mai mare decât cel al cocainei. 

Lucrurile stau în felul următor- zahărul produce dopamină, o substanţă chimică ce ne da senzaţia de fericire. Oamenii ajung dependenţi de consumul de zahăr, iar dacă încearcă să nu mai consume câteva zile această substanţă, organismul se va comporta asemeni oricărei alte dependenţe. 



Care este legătură dintre zahăr şi cancer? 

Datorită mecanismului anaerob al celulelor canceroase, zahărul reprezintă cea mai bună sursă de hrană a acestora. Trebuie să ştiţi că zahărul din zilele noastre este modificat genetic şi acesta este un motiv în plus pentru a spune că zahărul reprezintă „moartea albă”. 



Eu îţi recomand să eviţi pe cât posibil zahărul alb, brun, din agave şi orice îndulcitor artificial. Poţi opta pentru ştevie, xiliton, miere, sirop de arţar şi zahăr de cocoş.

Să punem capăt confuziei zahărului 



Cum există foarte multe tipuri de zahăr şi îndulcitori, este uşor să devi confuz, iată ce trebuie să ştii: 



Zaharidă = zahăr 
glucoză (cunoscută şi sub denumirea "dextroză" sau "zahăr din struguri"), galactoză ( "zahăr din lapte"), şi fructoza ( "zahăr din fructe") sunt toate "monozaharide" (adică molecule unice de zahăr), cunoscut sub numele de "zaharuri simple. Diferenţa principala dintre ele este modul în care organismul le metabolizează. 
Glucoză este o formă de energie, pe care fiecare celulă din organismul tău o consumă. 
Fructoza, în cantitate mare, este extrem de dăunătoare pentru organism, mai ales dacă nu este arsă imediat, deoarece ajunge în ficat, unde este transformată în trigliceride (grăsimi). Excesul de trigliceride creşte nivelul de rezistenţă la insulină şi astfel apare diabetul. 


Zaharurile simple pot fi combinate pentru a formă zaharuri mai complexe, cum ar fi zaharoză ( "zahăr de masă"), care este o "dizaharidă" cuprinde 50% glucoză şi 50% fructoza. "Rafinat" zahăr alb (zaharoză pură), se spală cu o soluţie de sirop, apoi cu apă caldă, limpezit (de obicei chimic) pentru a îndepărta impurităţile, se decolorează, este re-fiert până când se formează cristale, centrifugate pentru a fi din nou separate şi uscate . Prin intermediul acestei metode, orice resturi de "bunătate naturală" şi "valoarea nutritivă" dispar complet!

Sincer, zahărul alb, ar trebui să fie considerat un "produs industrial", mai degrabă decât "aliment".

“Zahărul brun” este de fapt zahăr alb, amestecat cu melasa. 
Aspartamul sau amino-îndulcitorii sunt de fapt otravă de şoareci...să mai continui?


Splenda (sucraloza) NU este zahăr, în ciuda reclamei înşelătoare de marketing, "făcut din zahăr." Este un îndulcitor artificial, o clorurată, asemeni aspartamului, deşi nu la fel de dăunătoare.

Mierea conţine aproximativ 50% fructoza, dar în formă naturală (brută şi nepasteurizata) conţine multe beneficii pentru sănătate. Cel mai bine este să cumperi miere nepasteurizata, de la cineva de încredere.

Stevia este o plantă extrem de dulce derivată din frunză unei plante din America de Sud, pe nume Ştevie. Este complet sigură (în formă să naturală). Stevia verde conţine proprietăţile esenţiale, în timp ce stevia albă este prelucrată şi poate conţine adesea alte ingrediente, cum ar fi arome naturale sau dextroză - o formă de zahăr. Ceea ce îţi trebuie ţie este ştevie 100% în stare naturală.

Nectarul din agave, este făcut din planta numita agava, făcând parte din familia cactusilor. Sună natural, nu? Doar că nu este aşa. Acesta este extreme de procesat, iar la final ajunge să aibă o cantitate de 80% fructoza. 


FSP conţine 55% fructoza şi 45% glucoză. De cele ami multe ori este modificat genetic. Stai departe de el! 
Rapadura este sucul pur extras din trestia de zahăr (utilizând o presă), care este apoi evaporat la foc mic, în timp ce a fost amestecat, apoi trecut prin sită, pentru a produce un zahăr granulat. Nu este fiert la temperaturi ridicate, iar melasa îi păstrează consistenta. 


Zahărul din nuca de cocos este produs din florile palmierului de cocos. Are un indice glicemic mic şi este bogat în aminoacizi. Conţine mai puţin de 10% fructoza, iar sucroza este substanţa de baza.


Xilitolul este un îndulcitor cunoscut şi sub denumirea de "alcool de zahăr" (sau poliol). Alcoolii de zahăr nu sunt nici zaharuri, nici alcooli - ei sunt glucide (cu structuri aseamănătoare zahărului şi alcoolului). Xilitol este extras din porumb sau celuloză de mesteacăn. Spre deosebire de zahăr, xilitolul este absorbit lent, nu duce la o creştere rapidă a zahărului din sânge, şi organismul îl metabolizează repede. În plus, multe studii au arătat că de fapt ajută la prevenirea cariilor dentare, infecţiilor urechilor, iar unele dovezi sugerează că ajută la prevenirea bolilor gingivale, deoarece Xilitolul este anti-bacterian. Cu toate acestea, xilitolul are unele efecte secundare potenţiale de sănătate (în special gastro-intestinale) asa ca trebuie utilizat cu grijă.

Sper ca ai avut rabdare sa citesti tot acest articol, la urma urmei este vorba de sanatatea ta. Incearca si tu sa reduci cat mai mult consumul de zahar.

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog