-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Această plantă te pune la adăpost de accidente vasculare, hipertensiune arterială şi Alzheimer!


Publicitate

Un articol de Maria

Proprietăţile medicinale deosebite ale frunzelor de măslin sunt cunoscute încă din antichitate. Vechii egipteni le foloseau mai ales pentru echilibrarea tensiunii arteriale şi fortifierea organismului, dar şi pentru întărirea inimii şi a sistemului imunitar.

Majoritatea proprietăţilor terapeutice ale frunzelor de măslin sunt atribuite substanţei oleuropeină, care le conferă măslinelor gustul amărui. Frunzele de măslin conţin cantităţi mari de oleuropeină, un ingredient activ deosebit de sănătos.

te protejeaza de accidente vasculare maslinul

Prin preajma secolului al 19-lea, frunzele de măslin erau adăugate la ceaiuri şi decocturi pentru scăderea febrei, dar şi la remedii de vindecare a malariei. Mulţumită proprietăţilor antibacteriene puternice, extractul de frunze de măslin este folosit în tratamentul naturist al candidozelor, meningitei, gripei hepatitei B, pneumoniei, encefalitei, herpesului, răcelii, infecţiilor cu virusul Epstein-Barr, herpesului de tipul I şi II, zonei zoster, febrei Dengue, oboselii cronice, malariei, gonoreei, tuberculozei, infecţiilor urinare, diareei infecţioase, sindromului HIV şi otitelor.

Cercetările medicale recente au confirmat faptul că extractul de frunze de măslin oferă protecţie împotriva afecţiunilor coronariene şi vasculare. Administrat pe perioade mai îndelungate, extractul s-a dovedit eficient şi pentru ameliorarea şi stabilizarea aterosclerozei. Aceste efecte i-au determinat pe cercetători să investigheze mai îndeaproape dieta mediteraneeană, care prin definiţie conţine concentraţii mari de ulei de măsline. Includerea acestui ulei în alimentaţia zilnică întăreşte sănătatea pe mai multe planuri.

Extractul de frunze de măslin poate fi administrat fie prin intermediul capsulelor uleioase concentrate, fie prin fierturi de frunze proaspete. Decocturile de frunze de măslin pot fi consumate zilnic în loc de alte ceaiuri, în timp ce extractul se administrează de regulă sublingual. Iată modul de preparare în casă a acestui extract:

La prepararea extractului poţi folosi frunze atât proaspete cât şi uscate. Dacă alegi prima variantă, ai nevoie de cca. 100-150 de frunze proaspete la un litru de apă. Dacă foloseşti frunze uscate, ai nevoie doar de o treime din această cantitate. Spală bine frunzele, după care pune-le la fiert. Când apa dă în clocot, redu focul şi continuă să fierbi frunzele la foc mic încă 15 minute. La final, strecoară decoctul şi depozitează lichidul la frigider în sticle sau borcane din sticlă.

Mod de administrare

Ia câte o linguriţă de extract de trei ori pe zi în timpul meselor principale. Dacă aroma ţi se pare prea puternică, poţi dilua extractul cu puţină apă. Remediul nu are efecte adverse, dar poate să interacţioneze cu anumite medicamente. Înainte de a-l folosi, cel mai indicat este să ceri sfatul medicului, mai ales dacă eşti hipotensiv.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog