-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Ecografiile moderne surprind exact modul in care fumatul in timpul sarcinii afecteaza dezvoltarea fatului


Publicitate

Un articol de Maria

Cu toate ca medicii continua sa promoveze prin campanii importanta renuntarii la fumat pe timpul sarcinii, multe viitoare mame nu tin cont de avertismentele acestora. Efectele negative ale fumatului pe timpul sarcinii se observa clar pe ecografiile computerizate de ultima generatie.


Prin intermediul Universitatii Durham, medicul Nadja Reissland a desfasurat un studiu observational care a urmarit dezvoltarea a douazeci de fetusi intrauterini pe o perioada de douasprezece saptamani. Patru dintre mamele insarcinate erau fumatoare inraite, depasind in unele zile un pachet de tigari pe zi. Cercetatorii au examinat starea de sanatate a mamelor si a fetilor intrauterini prin intermediul ecografiilor 4D preluate la interval de trei saptamani.

Rezultatele studiului

Potrivit studiului, diferenta de dezvoltare dintre fetusii mamelor fumatoare si cei ai mamelor nefumatoare este considerabila. Cercetatorii Universitatii Durham sustin ca, la examenele ecografice, rata de miscare gestuala inregistrata pentru fetii mamelor fumatoare s-a mentinut la fel de ridicata pe timpul experimentului, in timp ce la fetii mamelor nefumatoare a scazut gradual. In mod normal, rata de atingere a fetei cu degetele si de miscare a gurii scade pe masura ce embrionul creste si se dezvolta in etapele de viata intrauterina.

Cercetatorii sustin ca diferentele se datoreaza deteriorarii sistemului nervos central al fetusilor ca urmare a expunerii la chimicalele din fumul de tigara. Studiul de fata demonstreaza astfel veridicitatea teoriei potrivit careia fetusii mamelor fumatoare capata impedimente de procesare fonologica inca din stadiile incipiente de viata intrauterina.

Fumatul pe timpul sarcinii si pericolele pe care le implica

Fumul de tigara introduce in organism peste 4000 de chimicale, printre care si plumb, cianura si peste 60 de substante carcinogene. Fumatul in timpul sarcinii face ca aceasta otrava sa intre direct in sangele fetusului prin cordonul ombilical si lichidul amniotic.

Dintre aceste chimicale, cele mai periculoase pentru fetusii uterini ar fi monoxidul de carbon si nicotina, avertizeaza medicul obstetrician-ginecolog James Christmas din cadrul spitalului Henrico din Richmond Virginia. 

Iata principalele complicatii datorate fumatului pe timpul sarcinii sau imediat dupa nastere:

• Chiar si cand sunt nascuti la termen, exista riscul ca fetii sa fie subdezvoltati.

• Nastere prematura.

• Leziuni permanente ale plamanilor si creierului bebelusilor, sau sensibilitati accentuate pentru boli pulmonare si neurologice.

• Un risc de doua ori mai ridicat de hemoragii atipice pe timpul sarcinii sau la momentul nasterii. Aceste probleme fot fi fatale atat pentru mama, cat si pentru fat.

• Un risc mai mare de aparitie a malformatiilor congenitale orofaciale.

• Un risc mai mare de aparitie a sindromului mortii subite infantile (SIDS).

Concluzii

Tehnica medicala moderna ne permite astazi sa surprindem o imagine clara a transformarilor intrauterine greu de observat prin mijloacele clasice. Tehnologia ecografica de ultima generatie demonstreaza pas cu pas efectele grave ale fumatului pe timpul sarcinii, iar studiul de fata este edificator in aceasta privinta. Din fericire, totii bebelusii studiati in cadrul acestui experiment s-au nascut totusi sanatosi.



Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog