-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Care este pozitia ta de dormit preferata?


Publicitate

Un articol de Maria

Somnul este un subiect sensibil. Cate ore este cel mai bine sa dormi pe noapte? Este mai bine sa dormi pe burta sau pe o parte? Care pozitie de dormit incurajeaza cel mai tare sforaitul?

Iti vom explica in detaliu avantajele si dezavantajele fiecarei pozitii de dormit in parte. Asa ca citeste cu atentie si pune in aplicare sfaturile prezentate in continuare!

Foto:dailyhealthpost

1. Dormitul pe spate

Aceasta pozitie este uneori poreclita „pozitia stelei de mare”, si este foarte buna pentru spate. Dormitul pe spate te ajuta sa eviti formarea ridurilor, lasarea sanilor si aparitia bolii de reflux gastroesofagian. Marele dezavantaj este insa ca incurajeaza si agraveaza sforaitul.

2. Dormitul pe o parte a corpului

Dormitul pe o parte descurajeaza sforaitul si poate sprijini circulatia sangelui (aceasta este cea mai recomandata pozitie de dormit pentru femeile gravide). Totusi, dormitul pe o parte solicita articulatiile soldurilor si umerilor (mai ales pe partea de sprijin), ceea ce poate genera dureri. In plus, tasarea partiala a corpului poate incuraja aparitia ridurilor si lasarea sanilor.

3. Dormitul pe burta

Si aceasta pozitie poate reduce sau preveni sforaitul. In mod obisnuit, capul se sprijina pe o parte, la fel ca in pozitia a doua, ceea ce preintampina respiratia sonora. Totusi, deoarece corpul se sprijina in intregime pe coloana vertebrala, pot aparea mai usor dureri si rigiditate de-a lungul vertebrelor lombare, toracice si cervicale. Supraponderalitatea si adipozitatile abdominale exercita o presiune mai mare asupra spatelui, adancind arcul coloanei vertebrale. De asemenea, pentru faptul ca principala suprafata de sprijin este toracele, creste riscul de formare a ridurilor si de lasare a sanilor.

Ajustarea pozitiei corpului prin folosirea de perne suplimentare

Persoanele care obisnuiesc sa doarma pe spate pot reduce din presiunea exercitata asupra spatelui prin plasarea unei perne sub arcul spinarii. Daca preferi sa dormi pe o parte, se recomanda sa asezi o perna intre genunchi. Daca preferi sa dormi pe burta, asaza o perna sub solduri ca sa asiguri un mai bun suport pentru articulatii.

Indiferent ce pozitie de dormit ai alege, exista atat avantaje cat si dezavantaje. Ceea ce este cel mai important este sa poti adormi usor si sa dormi profund. Esential este sa dormi suficiente ore pe noapte.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog