-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Ai unghiile fragile si casante? Daca da, afla adevarata cauza a problemelor...Nu o sa-ti vina sa crezi!


Publicitate

Un articol de Maria

Stiai ca termenul mangan provine din cuvantul grecesc ce se traduce ca „magie”? Iata de ce manganul isi merita din plin acest nume....

Acest mineral poseda proprietati antioxidante si este necesar pentru dezvoltarea oaselor, vindecarea ranilor si metabolismul carbohidratilor, aminoacizilor si colesterolului. Manganul este esential pentru sanatatea oaselor. Are de asemenea un rol important in absorbtia vitaminelor B si C, este necesar pentru sanatatea creierului si ofera protectie impotriva cancerului.


Printre semnele si simptomele deficientei de mangan, se numara slabiciunea generalizata, greata, varsaturi, ameteli, slabirea auzului si, nu in ultimul rand, fragilizarea parului si a unghiilor. In cazuri extreme, deficienta de mangan poate provoca paralizie, orbire, infertilitate si crize convulsive.

Ca sa eviti pericolele deficientei de mangan, introdu in alimentatie cat mai multe alimente bogate in acest mineral, astfel:

1. Fructe de mare. Midiile, scoicile si langustele sunt doar cateva dintre numeroasele tipuri de fructe de mare cu continut ridicat de mangan. Fructele de mare sunt de asemenea o sursa sanatoasa de vitamine din grupul B, acizi grasi omega 3 si aminoacizi esentiali.

2. Nuci si seminte. Alunele, nucile, nucile pecan si nucile macadamia se numara printre cele mai bune surse naturale de mangan. Nucile contin de asemenea fibre si sunt bogate in vitamina E, cupru si magneziu.

3. Spanac. Legumele cu frunze de culoare verde-inchis sunt printre cele mai sanatoase alimente de pe planeta. O singura cana de spanac contine dublul dozei zilnice recomandate de vitamina A si de sase ori DZR de vitamina K.

4. Cereale integrale. Introducerea cerealelor integrale in alimentatia zilnica asigura numeroase beneficii pentru organism, printre care si o doza sanatoasa de mangan. Orezul brun, ovazul, bulgurul, quinoa si meiul reduc riscul de diabet de tipul 2, de boli cardiace, dar si de cancer.

5. Tofu si tempeh. Aceste inlocuitoare de carne tipice alimentatiei vegetariene sunt mai sanatoase decat ti-ai fi imaginat. Pe langa mangan, tofu contine si foarte mult calciu, cupru, fier si acizi grasi omega 3.

6. Fasole lima. Fasolea lima, alaturi de fasolea alba, fasolea ochi-negri si fasolea rosie kidney, este deosebit de importanta pentru sanatate. Fasolea este bogata in fibre, vitamina C si magneziu.

7. Ceai negru. Unul dintre cele mai simple moduri prin care poti sa cresti aportul de mangan din alimentatie este sa savurezi zilnic o cana de ceai. Ceaiul negru mai are si avantajul de a sprijini sanatatea inimii si a oaselor.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog