-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Traditii si obiceiuri de Sfantul Andrei


Publicitate

Ziua de Sfantul Andrei se gaseste in calendarul Ortodox cu cruce rosie. Acest Sfant este Ocrotitorul tarii noastre si nu este de mirare faptul ca ziua de 30 noiembrie reprezinta deschiderea Zilei Nationale.

Traditiile romanesti sunt incarcate de energii si asta determina aparitia multor obiceiuri. Sarbatoarea Sfantului Andrei este poate cea mai incarcata din punct de vedere energetic, deoarece se spune ca in noaptea de 29 noiembrie isi fac aparitia strigoii. Acestia sunt spirite ale mortilor care refuza sa se mai intoarca, dupa ce isi viziteaza familia.



Imi amintesc, din copilarie, ca nu intelegeam de ce bunica punea usturoi la usi si ferestre. Imi spunea mereu „Usturoiul ne pazeste de spiritele rele”, trebuie sa recunosc faptul ca ma apuca putin teama, iar noaptea ma ascundeam bine in plapuma.

Ascultand in jurul meu, in decursul anilor, foarte multe obiceiuri practicate de noi romanii in aceasta zi, m-am gandit sa impartasesc o parte din ele cu voi, insa as fi curioasa sa aud si de la voi pareri.

Stiu ca in ziua de Sfantul Andrei nu este bine sa vorbesti urat, nu ca in celelalte zile ar fi, dar se spune ca daca vei face asta, iti vei atrage tot felul de accidente, in principal arsuri sau lovituri.

Bunica nu ma lasa sa ma pieptan, spunea ca daca voi face asta si imi vor cadea fire de par va trebui sa le numar. Astfel voi afla cate ghinioane ma asteapta anul urmator. Cam infricosator, nu?

Ei, obiceiul asta imi place mie, se spune ca nu ai voie sa muncesti... este singura zi in care ai ghinion daca muncesti, iar eu nu vreau sa mi se intample asta, voi vreti? :) Eu zic sa ne relaxam putin.

Doamnelor, in noaptea de 29 noiembrie, puneti grau intr-o glastra cu pamant, astfel ca in 31 decembrie veti vedea cum va fi anul urmator. Daca graul va creste mare si verde, atunci casa voastra va fi plina de spor si energie pozitiva, daca va fi mic si galben, atunci macar stiti la ce sa va asteptati...

Sper ca v-a placut acest articol si, asa cum spuneam mai sus, astept si parerile voastre. Voi ce obiceiuri cunoasteti?

La multi ani tuturor sarbatoritilor!

Cu drag,
Alexandra Ungureanu


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog