-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Toti romanii trebuie sa citeasca asta....Semne ale unui ficat bolnav si ce trebuie sa faci in privinta asta!


Publicitate

Un articol de Maria

Ficatul este organul vital care filtreaza toxinele din organism, organ care indeplineste si alte sute de functii. Transformarea toxinelor in substante sigure, care pot fi eliminate din corp prin intermediul urinei, transpiratiei etc. este functia primara a ficatului. 

In cazul in care ficatul semnaleaza ca ceva nu functioneaza asa cum ar trebui, acest lucru se poate datora cumulului de celule grase din corp, acesta fiind principalul scop al articolului de azi!


Ficatul are peste 400 de functii in organism, de la cea de stocare a vitaminelor si mineralelor esentiale (precum fierul), pana la digerarea grasimilor, procesarea nutrientilor acumulati in intestine si transofrmarea medicamentelor sau alcoolului.

Daca nu oferi organismului cantitatea corecta de nutrienti, ficatul poate fi afectat, devenind lenes si acumuland toxine nocive.

Cum functioneaza ficatul in contact cu substantele toxice?

Ficatul, la fel ca rinichii, filtreaza toxinele si substantele nocive din sange. Acesta este organul care produce albumina, o proteina care ajuta fluidizarea circulatiei. Astfel, inflamatiile si edemul (o acumulare de fluide din tesuturi) sunt prevenite.

Cand ficatul este incarcat cu toxine solubile in grasime, el incepe sa retina aceste substante in celulele grase.

Primul pas care trebuie facut pentru a elimina toxinele este ca ficatul sa transforme toxinele solubile in grasime in unele solubile in apa, care sa poata fi eliminate din organism cu ajutorul bilei.

Simptomele cumulului de toxine includ:

Anxietate si depresie

Emotii negative

Afectiuni ale pielii

Alergii

Balonare constanta

Oboseala cronica

Ameteala/letargie

Dureri de cap

Dureri musculare sau articulare cronice

Transpiratie excesiva

Probleme de digerare a grasimii, dureri abdominale

Diaree

Dezechilibre hormonale

Senzitivitati chimice

Respiratie greoaie cronica

Luatul in greutate fara explicatie

Sanatatea noastra merge mana-n mana cu ce consumam. Corpul nu poate sa se dezvolte numai din suplimente. Mentine-ti corpul sanatos cu mese adecvate si cu obiceiuri bune pentru tine, insa nu uita ca nu e necesar sa tii dieta si sa iti restrictionezi alimentatia.

Daca nu ai timp sau posibilitate sa tii dieta sau sa te abtii de la mancarea nociva, te invit sa incerci urmatoarea reteta de detoxifiere a ficatului.

Ingrediente necesare:

2 plicuri de ceai de papadie

200 ml de de apa

Metoda de preparare:

Puneti pliculetele intr-o cana. Turnati apa fiarta peste cele doua pliculete , apoi acoperiti cu un capac lasand sa stea la infuzat circa 20 de minute. La final, se arunca cele doua pliculete si se bea acest ceai dimineata pe stomacul gol si seara inainte de culcare.

Faceti aceasta detoxifiere timp de 30 de zile si ati scapat de toxinele acumulate in ficat de-a lungul timpului.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o
puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog