-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cea mai mare luna din ultimii 70 de ani. Nu o ratati!


Publicitate

In luna noiembrie, a acestui an, luna va fi foarte aproape de Pamant. Acesta poate fi numit evenimentul astronomic al anului. Luna nu a mai fost atat de aproape din luna ianuarie a anului 1948. Pe durata acestui proces, ce va avea loc in data de 14, luna va fi cu 14% mai mare si cu 30% mai luminoasa decat atunci cand este plina. Urmatoarea data cand se va intampla acest lucru este pe 25 noiembrie 2034, asa ca nu cred ca vreti sa ratati aceasta experienta!


Cum apare Superluna?

NASA explica faptul ca acest lucru este posibil deoarece luna are o orbita eliptica, pe o parte- si este numita perigeu, fiind la 48,280 km de Pamant, iar cealalalta se numeste apogeu.).

Atunci cand Soarele, Luna si Pamantul se aliniaza, se numeste sizigi, sigur nu veti retine denumirea.

Atunci cand are loc acest trio in forma perigeului, luna este in partea opusa a pamantului, decat este soarele si se numeste sizigi perigeu.
Din acest motiv luna pare mai plina, mai mare si mai stralucitoare, fiind numita Superluna.

Diferenta dintre acest perigeu si cele care se petrec in decursul anilor, este acela ca luna este plina timp de 2 ore ale perigeului.

“Luna plina din data de 14 noiembrie, nu este una obisnuita, deoarece este prima luna de acest gen a secolului 21.”, mentioneaza NASA.

Conteaza foarte mult locul din care vedem luna. Daca pozitia nu este una buna, atunci nu ni se va parea deloc diferita de o luna plina obisnuita.

Daca va plasati intr-un loc, cat mai aproape de orizont, atunci veti vedea cu adevarat frumusetea acestei luni.

“Atunci cand luna este aproape de orizont, se poate vedea extrem de bine, insa daca o vedem dintre copaci sau cladiri, va parea una obisnuita.”, spun reprezentantii NASA.

Luna se va vedea cel mai bine la ora 20:52, in data de 14 noiembrie.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog