-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

AFLA SECRETUL IMBUNATIRII CALITATII SOMNULUI, ARDERII GRASIMILOR SI ENERGIZARII ORGANISMULUI


Publicitate

Un articol de Maria

Albinele produc miere din nectarul colectat din flori. Isi folosesc limbile lungi si tubulare ca sa extraga acest nectar si sa il stocheze in cel de-al doilea stomac cu care sunt inzestrate.

In acest organ al insectelor, nectarul se amesteca cu enzime, dupa care substanta prelucrata este cedata altor albine intr-o line digestiva de asamblare specializata pana ce ultima albina din depoziteaza mierea in fagure. Albinele ventileaza fagurele de miere cu aripile lor ca sa evapore apa in exces.

La final, fagurele este sigilat cu o substanta care se intareste si da nastere la ceara de albine.....


Mierea este sursa alimentara a albinelor. Este alcatuita in proportie de aprox. 80% din zahar natural si 18% din apa, iar restul de 2% consta in vitamine si minerale, polen si proteine. Zaharul din continutul mierii nu dauneaza organismului, cu conditia ca acesta sa fie consumat in cantitati moderate. Din contra, zaharul continut de miere este sanatos, deoarece este insotit de multe vitamine si minerale benefice.

BENEFICIILE CONSUMULUI DE MIERE:

- Furnizeaza corpului mai multa energie – Mierea este o sursa de energie eficienta pentru atleti atat inainte cat si dupa antrenamente, deoarece nu genereaza oscilatii ale glicemiei. Mierea creste puterea fizica, anduranta si viteza atletilor. Incearca sa mananci mai des cate o felie de paine prajita cu miere in loc sa bei sucuri acidulate foarte dulci.

- Coboara tensiunea arteriala – Mierea contine un tip de carbohidrat denumit oligozaharida, care detine si proprietati antioxidante si reprezinta un mijloc grozav de coborare a tensiunii arteriale. In cazul in care suferi de hipertensiune, incearca sa integrezi cate o lingura de miere in alimentatia zilnica.

- Inlatura greata – Amestecata cu lamaie, mierea alina si senzatia de greata. Aceasta combinatie este folosita adeseori de femeile insarcinate ca sa taie greata de dimineata. Lamaia elimina toxinele din stomac, iar mierea potenteaza si asigura durabilitate proprietatilor detoxifiante ale acesteia.

- Trateaza tusea – Consumul a 2 lingurite de miere cu 30 de minute inainte de culcare poate preintampina tusea nocturna. Metoda este eficienta pentru adulti si copiii mai mari de un an.

- Imbunatateste calitatea somnului – Consumul de miere impreuna cu putina sare de Himalaya asigura un somn mai odihnitor pe timpul noptii. Acest lucru se datoreaza in special continutului mare de magneziu al acestei sari, care reduce hormonul stresului, cortizolul, usurand etapa de adormire. Mierea sprijina si vindeca ficatul si celelalte organe interne pe timpul somnului. Combina 5 lingurite de miere cu o lingurita de sare de Himalaya si depoziteaza amestecul intr-un borcan. Dizolva sub limba o lingurita de amestec inainte de culcare.

- Vindeca taieturile si arsurile – Acest efect se datoreaza proprietatilor antibiotice ale mierii. Este suficient sa aplici putina miere direct pe taieturi sau arsuri. Acelasi procedeu poate calma si eruptiile acneice.

- Trateaza matreata – Mierea reprezinta un tratament eficient al simptomelor severe de dermatita seboreica (descuamarea pielii si caderea parului) si pentru matreata datorita proprietatilor antifungice, antibacteriene si antioxidante. Freaca pe pielea capului putina solutie de miere diluata cu apa calda. 

Las-o sa actioneze timp de 3 ore dupa care clateste-o cu apa calduta. Repeta procedeul zilnic pana la cedarea simptomelor. Pentru mentinere, pune in aplicare tratamentul in continuare o data pe saptamana.

- Incurajeaza arderea grasimilor – Consumul unei linguri de miere inainte de culcare poate grabi arderea grasimilor, deoarece mierea accelereaza metabolismul si reduce hormonii de stres in timpul somnului. In acest scop, mierea poate fi combinata cu scortisoara pentru a obtine un ceai detoxifiant.

Mierea este cu siguranta un ingredient delicios care ofera numeroase beneficii pentru organism. Adaug-o la ceaiuri, cafea, sau tartineaza cu ea feliile de paine din faina integrala!

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog