-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Un studiu realizat pe o durata de 10 ani a gasit legatura intre sucurile dietetice si infarct!


Publicitate

Sa nu va ganditi ca doar pentru ca pe anumite produse scrie „sanatos”, „fara zahar” sau „natural” este si adevarat, mai ales cand vine vorba de sucuri sau gustari dietetice.

Sucurile dietetice si bolile cardiace

Conform statisticilor, 1 din 5 oameni consuma zilnic sucuri dietetice, ceea ce l-a determinat pe Dr. Ankur Vyas, expert in probleme cardiovasculare, sa studieze problema cu atentie.



El a observat ,ca atunci cand vine vorba de aceste bauturi, nu exista prea multe date in legatura cu reactiile adverse. El a realizat un studiu iar concluzia a fost aceea ca un consum de 2 sau mai multe doze cu suc dietetic, creste cu 30% sansele unui atac de cord.

Dr. Vyas spune: “acesta este cel mai important studiu cu privire la aceasta problema, iar descoperirile noastre sunt sustinute cu probe pe masura!”

Un studiu de durata

Dr. Vyas si colegii sai au realizat un studiu care implica in jur de 60,000 de femei la postmenopauza, pe o durata de 9 ani. Femeile consumau sucuri dietetice si erau impartite in urmatoarele grupe:

• 2 sau mai multe doze pe zi
• 5-7 doze pe saptamana
• 1-4 doze pe saptamana
• 0-3 doze pe luna

Dupa 7-8 ani, analizele lor aratau urmatoarele:

• Boli arteriale
• Decese din cauza bolilor cardiovasculare
• Boli coronariene
• Atac de cord
• Boli congestionale
• Necesitatea procedurilor de revascularizare

Pe durata studiului, 8.5% dintre femeile care au consumat 2 sau mai multe bauturi pe zi, au suferit 1 sau 2 interventii chirurgicale. In comparatie cu 6.9% din subiectii care au consumat 5-7 bauturi pe saptamana, 6.8% 1-4 doze pe saptamana si 7.2% in cazul grupului 0-3 pe luna.
Femeile care au consumat cea mai mare cantitate de suc dietetic, erau cu mult mai tinere decat celelalte, insa tensiunea lor era cu mult mai mare, ceea ce inseamna ca inima este grav afectata, in urma consumului de sucuri dietetice. Pe langa toate astea, aceste sucuri pot determina aparitia diabetului si a presiunii arteriale crescute.

Vyas a explicat ca „ Bazandu-ne pe aceste cercetari, avem responsabilitatea sa prevenim si sa explicam ce implica expunerea la aceste bauturi!“

Studii similare

Universitatea din Columbia a realizat un studiu, in anul 2012, ce implica 2,500 de subiecti, cu varsta de peste 40 de ani. Studiul a fost realizat pe durata a 10 ani si niciun subiect nu suferise vreun infarct inainte.

Toti subiectii au fost pusi sa scrie ce sucuri consuma in mod regulat, ce probleme medicale aveau si ce medicamente luau.

Rezultatele au aratat ca persoanele care au consumat bauturi dietetice, aveau mai multe infarcturi si boli circulatorii.

Subiectii care consumau zilnic sucuri dietetice, prezentau un risc 36% mai crescut spre dezvoltarea unui sindrom metabolic si cu 67% spre dezvoltarea diabetului.

Pe de alta parte, persoanele care au consumat sucuri normale, aveau o inclinatie mai mare spre consumul de tutun si carbohidrati, insa aveau totusi un grad scazut de dezvoltare a diabetului.

Dupa aflarea rezultatelor, cercetatorii au concluzionat faptul ca: un consum regulat de sucuri, atat dietetice cat si normale, duce la dezvoltarea riscurilor de aparitie a bolilor cardiovasculare.

Institutul Karolinska, din Suedia, a realizat un studiu similar.

Subiectii erau in numar de 42,400, barbati. Dupa 12 ani, rezultatele spuneau ca persoanele care au consumat mai mult de 200 ml pe zi, prezentau un risc cu 23% mai crescut spre a dezvolta boli cardiovasculare.

Nu atat de dulce

Aceste produse contin indulcitori artificiali, ce duc la aparitia tuturor problemelor prezentate mai sus.
Cum acesti indulcitori au o aroma mai intensa, pot diminua dorinta de a consuma ceva dulce, pe o perioada lunga de timp.

In plus, indulcitorii artificiali, fac la fel de mult rau ca si zaharul. Determina aparitia rezistentei la insulina, creste nivelul colesterolului, al presiunii arteriale si, cel mai grav, creste riscul aparitiei infarctului.

Sper ca va veti gandi de doua ori inainte sa mai consumati astfel de bauturi si ca le veti inlocui cu sucuri organice sau ceai.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog