-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Toate informatiile de care aveti nevoie pentru a intelege „Noul zodiac” si noua zodie!


Publicitate

NASA a anuntat faptul ca exista o a 13-a zodie, numita Ophiuchus. Nu va inspaimantati totusi de acest aspect, ramaneti in aceeasi zodie in care erati si pana acum, iata si de ce.

Blocaj constelar? Oamenii au inceput sa intre in panica atunci cand NASA a declarat ca axa a fost schimbata datorita aparitiei unei noi zodii. Astrologii din intreaga lume sunt de paere ca este doar o gluma proasta.



Iata cateva date care sa destinda putin aceasta drama astrologica.

1. Chiar daca s-a schimbat constelatia, semnele zodiacale nu au facut-o!

In mod periodic, astronautii anunta „Soc!” zodiile nu mai sunt de actualitate, deoarece constelatia se schimba. Acum ne-am trezit ca a mai aparut un semn zodiacal, numit Ophiuchus si responsabil cu schimbarea intregului sistem zodiacal.

Iata cateva diferente intre astronomie si astrologie. Constelatia actuala, legata de pamant s-a schimbat total in ultimii ani, insa astrologia occidentala foloseste un alt sistem numic Zodiacul Tropical.

Acest sistem foloseste constelatii „artificiale”- cu segmente de 30 de grade dintr-un cerc, numite dupa constelatii, insa nu sunt legate de acestea. Datele zodiacale se bazeaza pe circuitul soarelui, numit ecliptic, deoarece soarele se invarte in aceasta zona de 30 de grade. In loc sa supravegheze miscarea stelelor vizibile, astrologia occidentala se bazeaza pe rotatia soarelui, vazuta dintr-un anumit punct de pe glob.

Pornind de la acel punct, astrologii au observat zone statice, acesta fiind motivul pentru care nu admit un nou semn zodiacal- datele semnelor zodiacale raman aceleasi chiar daca planetele isi modifica ruta.

Daca astrologia occidentala ar accepta varianta NASA, ar trebui sa accepte schimbarea pozitiei constelatiilor, dar aceasta premisa nu este luata in calcul.

2. De fapt, exista 3 branse ale astrologiei, iar semnele zodiacale difera de la una la cealalalta.

In aceste conditii este normal sa apara confuzii cu privire la datele astrologice:

• Zodiacul Tropicului — Folosit de astrologii occidentali- se bazeaza pe anotimpuri.
• Zodiacul sideral — folosit in astrologia Vedica si este strans legata de constelatii.
• Constelatia Zodiac — o inventie moderna, care include semnul Ophiuchus si presupusele date ale NASA.

Majoritatea astrologilor nici nu iau in calcul Constelatia Zodiac, cea pe care se bazeaza NASA. Asa ca, data viitoare cand auziti pe cineva vorbind despre noul semn zodiacal, sa stiti ca se refera la un alt horoscop, ce se bazeaza pe fizica si astronomie.

3. Astrologia ocidentala se bazeaza pe anotimpuri, nu pe constelatii.

Zodiacul Tropic se bazeaza pe anotimpuri si incepe cu Berbec, referindu-se la primavara si incepand cu data de 21 martie. Soarele intra in rac odata cu Solstitiul de vara, cea mai lunga zi din an. Balanta este zodia reprezentativa pentru toamna iar Capricornul anunta Solstitiul de iarna. Si trasaturile zodiacale sunt inspirate din anotimpuri.

Atentie! Semnele si constelatiile sunt doua elemente diferite.

4. Semnele zodiacale sunt numite dupa constelatii dar nu sunt legate de acestea.

Accentuand si mai tare confuzia legata de constelatii, zodiacul modern implica si mai mult legatura dintre semne si constelatii.

In secolul al doilea, in Alexandria, marele matematician pe nume Ptolemy a creat Zodiacul Tropicului, un sistem fix, ce nu este afectat de schimbarile constelatiilor. Ptolemy a folosit aceleasi nume pentru semnele zodiacale, ca si pentru constelatii, de aceea apare o confuzie atat de mare.

Zodiacul Tropicului este static si nu este afectat de schimbarile axei Pamantului. Acesta incepe in fiecare an cu zodia berbec.

Amuzant. Cuvantul zodiac, vine din limba greaca, de la termenul zodiakos kuklos, ce inseamna "cercul animalelor," referinduse la animalele care simbolizeaza semnele astrologice.

Nu uitati! Semnele zodiacale si constelatiile sunt elemente distincte!

5. Ophiuchus exista de 3,000 de ani.

Astronautii spun ca acest semn zodiacal se schimba o data la cativa ani- atunci ce sa credem despre descoperirea unui nou semn zodiacal?

Conform antronautilor, semnul zodiacal Ophiuchus se incadreaza in intervalul 29 noiembrie-17 decembrie. Totusi, cum nu exista niciun semn cu acest nume, in Zodiacul Tropicului, ne putem pastra linistiti zodiile actuale.

6. Ophiuchus este una din cele 88 de constelatii!

Conform astronomiei, exista in jur de 88 de constelatii- 13 din aceste constelatii intra in zona eliptica sau in axa soarelui. De aceea NASA a mentionat atatea date cu privire la acest nou horoscop.

7. Va puteti distra citind despre acest semn zodiacal, insa nu il luati in calcul ca fiind unul.

Cu totii suntem facuti din stele si asta o spune orice mitologie.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog