-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Aceasta miere miraculoasa omoara mai multe bacterii decat toate antibioticele la un loc.


Publicitate

Pe langa faptul ca omoara bacteriile periculoase, aceasta miere elimina riscul ca microbii sa dezvolte in timp rezistenta la tratament, asa cum se intampla cu multe antibiotice comune.

In editia din iunie 2009, Jurnalul European de Microbiologie Clinica si Boli Infectioase a publicat un studiu care a decoperit ca mierea concentrata este mai eficienta decat toate antibioticele existente. Mai exact, mierea de Manuka.

Mierea de Manuka este originara din Noua Zeelanda, unde albinele o secreta folosind nectarul „arbustilor de Manuka” (Leptospermum Scoparium). Acesti arbusti nu cresc decat in Noua Zeelanda si in Australia.



Mierea de Manuka a devenit foarte cautata in ultima vreme, iar in prezent sursele de pe piata sustin ca nu mai pot face fata cererii in crestere. Acest lucru a fost speculat de unii comercianti, care au inceput sa vanda produse contrafacute. Din acest motiv, producatorii neo-zeelandezi s-au sesizat si au obtinut un certificat de protectie a marcii comerciale (UMF).

MANUKA DISTRUGE MRSA SI ALTI MICROBI REZISTENTI LA ANTIBIOTICE

O caracteristica unica a acestei mieri este ca nu permite bacteriilor sa dezvolte rezistenta la substanta bactericida pe care o contine. La teste, nici cele mai puternice tulpini de bacterii nu au reusit sa se adapteze la efectul antibacterian al mierii de Manuka.

Dr. Dee Carter, prof. al Facultatii de bio-stiinta microbiana si moleculara din cadrul Universitatii Sydney, sustine ca anumiti compusi din compozitia mierii, ca de exemplu metilglioxalul, omoara bacteriile pe mai multe cai si sunt astfel greu de neutralizat.

Acest studiu stiintific a fost elaborat de catre un cercetator australian, care a concluzionat ca mierea „a omorat toate bacteriile si germenii patogeni pe care a fost testata. Aceasta poate fi aplicata pentru combaterea infectiilor pielii provocate de taieturi sau muscaturi de insecte, dar poate fi folosita si intern”.

CE BOLI VINDECA MIEREA DE MANUKA?

Potrivit site-ului WebMD, mierea de Manuka poate trata diabetul, infectiile sinusurilor, si bolile gastrointestinale, poate reduce iritatiile sistemice si poate reduce nivelul de colesterol. In plus, este foarte eficienta in tratamentul ranilor si a ulcerelor varicoase.

Potrivit celui mai recent studiu, mierea de Manuka poate fi folosita pentru prevenirea gingivitei prin reducerea placii bacteriene, si a fost aprobata de catre Institutul National de Cancer pentru folosire in scopul reducerii inflamatiilor esofagului provocate de chimioterapie.

DE UNDE POATE FI ACHIZITIONATA MIEREA DE MANUKA?

Din cauza cererii mari si a inmultirii escrocheriilor in ultima vreme, mierea autentica de Manuka nu se gaseste cu usurinta. Ai grija sa nu cumperi produse care nu detin eticheta UMF (Unique Manuka Factor – Factor Unic Manuka), intrucat doar mierea autentica poseda proprietatile fitochimice antibacteriene atat de apreciate. Atunci cand nu este disponibila la plafaruri sau la magazinele apicole, mierea de Manuka poate fi comandata online de pe Amazon, sau de pe pietele neo-zeelandeze si australiene.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog