-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Iata cum puteti deosebi uleiul de masline contrafacut!


Publicitate

Probabil ca si dumneavoastra ati observat numarul mare de articole cu privire la selectionarea celui mai bun ulei pentru gatit. In bucataria mediteraneana, uleiul de masline ocupa primul loc, asa ca treptat incep si celelale popoare sa adopte acest produs. Nici nu este de mirare, deoarece uleiul de masline este bogat in nutrienti, ce ajuta la mentinerea sanatatii generale. Cum facem insa sa deosebim uleiul natural de cel contrafacut? Inainte de a face acest lucru, haideti sa vedem care sunt beneficiile consumului uleiului de masline.



Ulei de masline contrafacut?

Probabil ca traiti cu impresia, ca stiti ce cumparati, insa ati ramane surprinsi sa aflati ca peste 70% din uleiul de masline este contrafacut. Majoritatea uleiurilor de masline, de pe piata, sunt amestecate cu ulei de rapita sau cu coloranti. Asa ca, data viitoare cand cumparati, ganditi-va de doua ori!

Cum putem face diferenta?

Cea mai usoara metoda de a face diferenta intre uleiul de masline contrafacut si cel virgin este sa il racim. Daca acesta se intareste, inseamna ca are un continut crescut de acizi monosaturati, asa ca este bun. Totusi, asta nu elimina posibilitatea prezentei altor uleiuri, precum cel de floarea-soarelui sau de rapita. Daca uleiul nu se intareste, atunci cu siguranta nu ati cumparat ulei de masline.

O alta metoda de verificare este sa incercati sa aprindeti o lampa cu acest ulei. Daca tine lampa aprinsa pentru mai mult timp, atunci uleiul este veritabil, daca nu, este contrafacut. Insa nici acest test nu este 100% sigur. Probabil ca va intrebati acum „si atunci cum imi dau seama?”

Cea mai buna varianta este sa cumparati uleiul de masline direct de la sursa sau de la oameni de incredere. Este singura metoda prin care puteti avea certitudinea ca este veritabil!

Alte sfaturi

Daca nu aveti persoane cunoscute, care produc ulei de masline si nici posibilitatea de a cumpara de la sursa, va mai oferim cateva variante:
• Evitati sa achizitionati ulei de masline imbuteliate in plastic! Optati pentru sticlele inchise la culoare.
• Nu cumparati ulei de masline “light”
• Uitati-va dupa data culegerii maslinelor. Cele contrafacute nu au.
• Cumparati intotdeauna ulei presat la rece.
• Cele care costa mai putin de 30 de lei, sunt cu siguranta amestecate cu ulei vegetal.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog