Publicitate
Un articol de Maria
“Aveti puterea de a va schimba perspectiva. Gandirea pozitiva va aduce cu un pas mai aproape de visurile si dorintele dumneavoastra.” –Rose Caiola
Cum utilizam timpul pentru motivatie?
Cea mai buna metoda de a ne motiva este prin echilibrarea mintii cu gandurile si visurile noastre. Ganditi-va ca ceea ce va doriti este foarte usor de castigat. Concentrati-va pe modul in care il puteti obtine.
De fapt, problemele apar atunci cand incercam sa intergram in realitate dorintele. Cercetarile arata ca procrastinarea afecteaza 20% din populatie, insa acesta nu este singurul motiv care ne impiedica sa ne indeplinim visurile.
In razboiul dintre minte si emotie, cea din urma castiga intotdeauna. Pentru a ne manifesta dorintele, trebuie sa aliniem mintea si emotia. Mijlocul principal prin care putem face asta este sa acceptam ca victoria este temporara.
Conform unui studiu recent, valorile temporare se pot conecta sinelui din prezent si celui din viitor, in moduri care sa creeze continuitate. Intr-un studiu publicat de Psychological Science, cercetatorii au demonstrat faptul ca este necesar sa reincadram conceptul de timp in zile si nu in ani- deoarece astfel se va crea ideea de urgentare a importantei prezentului.
Autorul studiului explica „ Oamenii sunt constienti de faptul ca trebuie sa aprecieze prezentul, deoarece de el depinde rezultatul din viitor, insa este necesar sa simta acest lucru, nu doar sa il cunoasca!”
Acest studiu ne demonstreaza cat de important poate fi sentimentul de proximitate. Studiul a avut 80 de subiecti, 50% adulti si 50% studenti. Subiectilor li s-a cerut sa citeasca 6 scenarii diferite, legate de timp, evenimente emotionale (o nunta, o aniverare, un examen).
Fiecare scenariu avea in componenta elemente de timp. In jumatate din scenarii timpul era „fin conturat” si actiunea era prezentata pe durata a catorva zile. Cealalalta jumatate oferea detalii concise legate de timp, evenimentele fiind derulate in ani.
In ceea ce priveste adultii, atunci cand evenimentele se desfasurau in cateva zile, rezultatele erau dobandite mai repede, spre deosebire de intervalul mai lung de timp. Acelasi raspuns a venit si din partea studentilor. Cea de-a doua faza a studiului demonstra faptul ca tendinta de proximitate ii determina pe subiectii sa fie mult mai activi.
Marcarii temporari au fost cei care ii determina pe subiecti sa se implice mai mult si sa isi doreasca rezultate imediate. Cercetatorii au mentionat „ Daca ne gandim la un viitor imediat, atunci ne simtim mai aproape de rezultat. Cu cat suntem mai conectati da propria persoana, cu atat rezultatele vor fi mai urgentate. Cu cat prezentul si viitorul sunt mai congruente, cu atat visurile sunt mai usor de realizat. „
Daca sunteti exagerat de critic, in ceea ce priveste perseverenta, oferiti-va un ragaz! Nu renuntati insa niciodata la actiunile dumneavoastra si nu va ganditi ca amanarea este o solutie. Cu cat va manifestati mai repede dorinta de reusita, cu atat rezultatele isi vor spune mai repede cuvantul asupra vietii dumneavoastra:
Imaginati-va scenariul urmator, dupa care calculati numarul de zile pana la realizarea lui.
Exemplu:
• Incercati sa va bucurati de rezultatele obtinute in urmatoarele zile.
• Conturati-va toate masurile pe care le puteti lua, pentru a va indeplini scenariul.
• Povestiti-i unui prieten de incredere planul pe care il aveti pentru viitor, ca si cum s-ar fi intamplat ieri.
Mintea poate lucra in favoarea sau in defavoarea noastra. Toate masurile si intreaga durata de desfasurare a actiunilor intreprinse spre obtinerea rezultatului dorit genereaza efecte asupra vietii noastre...intr-o secunda.
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o
puteti gasi si pe Facebook.
Publicitate
loading...
No comments:
Post a Comment