-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

8 semne si simptome ale bolilor circulatorii si ale bolii arteriale periferice


Publicitate

Un articol de Maria

Obosesti repede, sau suferi de crampe si dureri de picioare la deplasarea pe distante scurte? Daca da, e posibil sa suferi de boala arteriala periferica. Totusi, trebuie sa te consideri norocos ca resimti aceste simptome, intrucat aceasta boala este de regula asimptomatica, explica Asociatia Americana pentru Sanatatea Inimii.



Boala arteriala periferica presupune ingustarea arterelor periferice ale picioarelor, stomacului, bratelor si capului, si adeseori este diagnosticata gresit sau ramane nediagnosticata. De cele mai multe ori, aceasta boala este confundata cu ateroscleroza, care si ea ataca membrele inferioare, unde reduce fluxul sanguin. Blocajele arteriale cauzate de boala arteriala periferica te predispun unui risc crescut de atac de cord sau accident vascular cerebral.

Potrivit medicului cardiolog Yassa, exista insa moduri prin care poti evita diagnosticarea gresita a acestei boli cu potential letal.

Cauze comune:

1) Hipertensiune arteriala

2) Colesterol marit

3) Supraponderalitate

4) Inactivitate fizica

Diabetul creste severitatea bolii arteriale periferice.

Iata care sunt semnele si simptomele pe care dr. Yassa recomanda sa le urmaresti:

1) Dureri de picioare la deplasare care cedeaza la statul pe loc

2) Crampe si spasme ale gambelor

3) Senzatie de arsura

4) Amorteala

5) Temperatura mai joasa a picioarelor comparativ cu cea a celorlaltor parti ale corpului

6) Caderea parului de pe picioare

7) Aspect lucios al pielii

8) In fazele avansate, vindecare intarziata a ranilor la nivelul picioarelor

In materialul video de mai jos, dr. Yassa furnizeaza detalii despre modul corect de diagnosticare a bolii arteriale periferice si de identificare a zonelor in care se produc blocaje pe baza testelor imagistice. La finalul materialului, cardiologul prezinta si metodele recomandate de preventie si tratament.



Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o
puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog