-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Data expirarii inscriptionata pe produse este doar un truc al producatorilor. Verificati aceste 4 elemente.


Publicitate

Cu siguranta toate datele privind termenul de valabilitate, deruteaza consumatorul, insa noi v-am pregatit cateva principii pe care sa le urmati pentru a nu cumpara alimente fara valoare nutritiva si pentru a economisi bani.

Data de expirare 101

Multi oameni nu stiu faptul ca data de valabilitate, atat in ceea ce priveste bauturile cat si mancarurile, nu este reglementata. Cu exceptia alimentelor pentru copii, toate celelalte raman la mana producatorului, in ceea ce priveste termenul de valabilitate. Ceea ce este si mai rau, nu exista un model standard in ceea ce priveste raportul alimentelor de acelasi tip.

A se vinde pana la data de...

Acest principiu este utilizat exclusiv de catre magazine, pentru ca angajatii sa stie cat timp trebuie lasat un anumit produs pe raft. Cumparati produsele doar daca nu au trecut peste aceasta data.

A se consuma pana la data... de

In urma acestei date putem afla cat este de proaspat produsul. Pentru a fi siguri ca produsul este de cea mai buna calitate, acesta trebuie achizitionat pana la data inscriptionata pe ambalaj.

Folositi pana la...

Acest titlu ne arata momentul in care produsul incepe sa se deterioreze, insa daca veti consuma produsul la cateva zile dupa aceasta data, nu veti pati nimic. Reprezinta doar o informare, pe care producatorul este obligat sa o inscriptioneze pe ambalaj.

Date codificate

Desi anumiti oameni sunt de parere ca aceste date le sunt necesare pentru a verifica prospetimea produsului, nimic nu este adevarat. Aceste date arata daca produsul a fost manufacturat sau modalitatea in care a fost transportat.

Cum ne facem propriul set de reguli, cand vine vorba de verificarea alimentelor

Cu siguranta cifrele sunt importante, insa nu trebuie nici sa ne obsedeze! Verificati produsele pe care le achizitionati de pe raft cu ajutorul catorva reguli esentiale!

Temperatura este foarte importanta

Asigurati-va ca frigiderul si congelatorul dumneavoastra au temperatura optima. Congelatorul trebuie sa aiba o temperatura de sub 0 grade. In aceleasi conditii trebuie sa stea si produsele achizitionate din magazin.

Despachetati imediat

Daca ati achizitionat alimente care trebuie depozitate la frigider, despachetati imediat cum ajungeti acasa. Daca mai aveti treaba in oras, incercati sa puneti in portbagaj o lada frigorifica si sa o folositi pentru a depozita aceste alimente.

Nu le lasati sa stea

Evitati consumul de alimente precum carne, lactate sau oua, daca acestea au stat afara mai mult de 2 ore. Motivul? Aceste alimente se strica foarte usor!

Aveti incredere in simturile dumneavoastra

Data de valabilitate nu este neaparat una sigura, in ceea ce priveste prospetimea produsului. Simtul dumneavoastra olfactiv nu va poate insela.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog