-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Indepartati alunitele, negii, punctele negre si petele pentru totdeauna!


Publicitate

Exista momente in viata cand ne confruntam cu probleme la nivelul pielii precum: negii, petele, punctele negre, etc. Toate aceste probleme se datoreaza dezechilibrului hormonal sau schimbarilor bruste ale stilului de viata.

Cu siguranta, pe piata exista foarte multe creme si tratamente de infrumusetare a pielii, care promit sa va scape de toate aceste probleme, insa prea putine dintre ele sunt cu adevarat eficiente.

Pentru a avea o piele sanatoasa si curata, incercati sa folositi aceste remedii naturale:

Negii

In general, acestia apar ca rezultat al virusului Papiloma sau HPV. Exista in jur de 100 de tipuri diferite de negi care pot afecta oamenii, insa pot fi usor de tratat. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa ii tamponati cu otet de mere si sa-i acoperiti cu un bandaj. Schimbati bandajul de doua ori pe zi.

O alta varianta ar putea fi usturoiul. Acesta are proprietati antiinflamatorii si antibacteriene puternice. Zdrobiti un catel de usturoi si aplicati zeama pe negi, apoi infasorati zona cu un bandaj.

Alunitele

In genereal, alunitele nu sunt daunatoare. Desigur, este important sa cunoastem foarte bine semnele cancerului de piele. De cele mai multe ori alunitele sunt inestetice. Puteti scapa de ele storcand usturoi si aplicand la nivelul alunitelor, dupa care, acoperiti cu un bandaj pentru minim 6 ore.

Uleiul de ricin va sare si el in ajutor. Timp de aproximativ o luna, masati alunitele cu bicarbonat de sodiu amestecat cu cateva picaturi de ulei de ricin. Dupa aceasta perioada de timp se recomanda o pauza de cateva zile pentru ca alunitele sa se usuce de la sine, apoi puteti relua procedeul pana la retragerea completa a acestora.

Otet de mere - Inmuiati un disc din bumbac in otet de mere, aplicati-l pe alunite si lasati sa actioneze peste noapte. Pentru rezultate optime, se recomanda sa repetati procedura timp de 10 zile.

Pete si puncte negre

Petele hiperpigmentare se datoreaza indeosebi expunerii indelungate la soare, imbatranirii si predispozitiei genetice. Iata o serie de remedii naturiste pentru eliminarea acestora:

Lamaie – Turnati putina zeama de lamaie intr-un pahar cu apa si imbibati in solutie o discheta din bumbac. Folositi apoi vata pentru tamponarea zonelor cu probleme

Aloe Vera – Aplicati la nivelul petelor putin suc proaspat de aloe vera si lasati-l sa actioneze cam o jumatate de ora. Repetati procedeul de doua ori pe zi timp de o luna.

Ceapa – Stoarceti o ceapa rosie in storcator sau in robotul de bucatarie, apoi inmuiati un tampon de vata in sucul obtinut si lasati sucul sa actioneze intre 10 si 15 minute. La final, clatiti pielea cu apa calduta.

Tratamente cu aburi – Curatati si degresati bine tenul inainte de aceste tratamente. Umpleti un vas sau un lighean cu apa fierbinte, inchideti ochii, apleacati-va asupra vasului si acoperiti capul cu un prosop. O repriza de aburi trebuie sa dureze intre 5 si 10 minute, dar puteti intrerupe oricand procedura daca nu tolerati aburii fierbinti. La final, cand porii sunt deschisi, folositi un toner cu otet de mere pentru ten si putin ulei de cocos pentru hidratare.

Exfoliere – Inainte de folosirea acestui remediu, puneti in aplicare metoda infuziei cu aburi, descrisa mai sus. Apoi, folosind o perie pentru gomaj, efectuati, cu blandete, un masaj facial cu miscari circulare, avand grija sa nu iritati zona sensibila a ochilor. Dupa gomaj, clatiti cu apa rece si aplicati putin ulei de cocos pentru hidratare.

Scrub cu zahar – Pisati marunt 2 linguri de zahar pentru a obtine o pudra mai fina, apoi turnati peste ea putina zeama de lamaie. Pasta preparata trebuie sa aiba o consistenta groasa. Aplicati-o pe zonele afectate si masati pielea usor folosind miscari circulare. La final, clatiti fata cu apa rece si aplicati putin ulei de cocos pentru hidratare.

Trucuri mici, rezultate mari !

Cu drag,
Alexandra Ungureanu


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog