-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Iata de ce nu trebuie sa lasati cainele sa va linga!


Publicitate

Cel mai probabil considerati ca este extrem de draguta acea limbuta a catelului, ce va mangaie fata.

Dar daca v-am spune ca este un lucru complet gresit ?

Desigur, nu incercam sa spunem ca animalutul dumneavoastra vrea sa va faca rau in mod intentionat, insa bacteriile transmise de el va pot face foarte mult rau.



Boticul cainelui este mai curat decat gura oamenilor?

Nu. Aceasta afirmatie nu este decat un mit.

Marty Becker, autorul cartii "Chicken Soup for the Dog Owner’s Soul", o spune raspicat „nu trebuie decat sa priviti, sa mirositi si sa simtiti, veti vedea ca nu este asa.”

„Ei adulmeca gunoaiele si nu se pupa pe obraz atunci cand isi cunosc prietenii, ci se miros in fund.”

John Oxford, profesor de virusologie si bacteriologie din cadrul universitatii Queen Mary, din Londra, a condus un studiu care arata, cat de multe bacterii poate transporta boticul unui caine.

„Nu este vorba numai de microbii ce se afla in saliva. Cainii isi petrec vietile cu nasul in tot felul de locuri murdare asa ca botul lor este plin de bacterii, virusi si germeni de tot felul”, spune John Oxford.

Acesti virusi si germeni sunt extrem de periculosi pentru sanatatea noastra. Un exemplu concludent este cel al unei femei din UK, care a contactat o infectie de la cainele ei, de rasa italiana. Femeia nici macar nu realizase ca ceva este in neregula pana cand una dintre rudele sale nu a observat ca vorbirea ii devenise greoaie. Pana sa ajunga ambulanta, santatea ei s-a degradat rapid, prabusindu-se efectiv. Si-a revenit dupa doua saptamani de terapie intensiva, timp in care a luat o multime de antibiotice.

Testele de sange au indicat faptul ca femeia luase o infectie cauzata de bacteria „capnocytophaga canimorsus”, batcterie ce se gaseste de obicei in gura cainilor si pisicilor. Pana acum s-au identificat 13 cazuri similare in UK.

Aceasta nu este singura boala pe care catelul dumneavoastra o poate transmite.

Pecingina este cea mai usoara boala pe care o puteti lua de la caine prin simple pupaturi, deoarece aceasta se afla in jurul boticului.

Infectia MRSA, care produce leziuni ca cea prezentata in aceste imagini, poate aparea in urma unei singure atingeri cu limbuta, din partea cainelui dumneavoastra.

Cateii pot avea aceste bacterii in organism, fara sa le produca vreun rau, insa nu putem spune acelasi lucru si despre oameni.
Stafilococul auriu este asemanator cu MRSA.

Eu vreau sa evit aceste probleme!

Capnocitofaga Canimorsus

Aceasta chiar este periculoasa! Cat de periculoasa? Un barbat a fost infectat de cainele sau cu bacteria precizata mai sus. Picioarele au suferit rani groaznice, iar unul a trebuit sa fie amputat.

Trecand peste asta...

Chiar va doriti sa luati boli care sa va desfigureze, de la propriul caine?

Nici macar nu merita incercat!

Cu siguranta puteti evita aceste pupaturi!

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog