-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Un caine a fost ingropat de viu de catre stapanul sau


Publicitate

In fata Tribunalului corectional de la Versailles, pe 8 iunie a.c., a comparut proprietarul unei cateluse de 10 ani, rasa dog de Bordeaux , sub acuzatia ca a ingropat-o de vie si a insultat politistii in momentul in care a fost prins.

Sa aducem in actualitate evenimentul intamplat pe 1 august 2015. Presa franceza ca si cea din Romania au relatat la acea vreme actul de cruzime.

In orasul Cariere-sur-Seine din departamentul Yvelines, Franta, Pedro Dinis si-a scos cainele la plimbare, asa cum obisnuia zilnic. Ambii parteneri mergeau linistiti pe malul Senei. La un moment dat, cainele a devenit agitat si s-a indreptat spre un teren vilan, aproape de o autostrada.

Barbatul l-a ajuns din urma si a zarit o forma ciudata. Apropiindu-se, a descoperit un alt caine ingropat in pamant, agonizand. I se vedea doar botul.


Fara sa stea pe ganduri, Pedro Dinis a inceput sa sape pentru a-l dezgropa. Mare i-a fost mirarea atunci cand a observat ca de lesa animalului era agatat un saculet cu pietre, ca sa nu poata iesi la suprafata.

Catelusa, pe nume Athena, era infometata si in stare de soc. Dinis a chemat politia (aceasta l-a interpelat rapid pe proprietarul patrupedului) si ajutoare de specialitate.

Imediat i s-au acordat primele ingrijiri, dus intr-o clinica veterinara si stabilizat, dupa care s-a trecut la recuperare progresiva.


Acuzatul, un tanarul de 22 de ani, a negat de la inceput faptele, clamandu-si nevinovatia, spunand ca dogul i-a scapat din mana. O ipoteza putin probabila, tinand cont ca animalul suferea de artrita.

Fara probe, insa cu multe indicii.

Absenta unor probe concrete ingreuneaza decizia instantei, insa multe indicii converg spre el, conform unui reprezentant al Ministerului public din Franta. De altfel, acesta a cerut judecatorilor ca proprietarul sa primeasca sase luni pedeapsa cu suspendare ca si interdictia de a mai creste un caine.


Acuzatul a incercat sa convinga instanta ca el nu i-a provocat niciun rau catelusei si ca animalul a fugit in timp ce il plimba in toiul noptii: “Nu mi-am maltratat niciodata cainele”.

A invocat apoi probleme personale si profesionle: “aveam atatea probleme…, singurul reconfort era sa ma ocup de caine”.

Poate ca intr-adevar a “fost depasit de situatie avand in grija sa un caine in varsta si bolnav”, a sustinut procurorul. Insa, “daca vroia sa scape de el, il putea duce la o asociatie”, subliniind ca “daca cineva a intalnit cainele noaptea, nu ar fi avut timp sa sape o groapa”.

Apoi, femela nu era in stare sa fuga, iar stapanul lui nu a facut niciun demers sa o regaseasca. De asemenea, nu a solicitat un aviz de cautare si nu a declarat pierderea acesteia.

Cu putin timp inainte ca Athena sa fie regasita, tanarul i-a spus unei vecine, mirata ca nu a mai vazut-o, ca Athena a murit, asta pentru a taia scurt conversatia. “Este o mahalagioaica, lumea intreaga ar fi stiut ca l-am pierdut”, a precizat acuzatul.


Presedintele completului de judecata a avansat ipoteza ca animalul era o povara pentru stapan, absorbit de grijile personale si profesionale, idee partajata si de procuror: “Poate ca a fost depasit de grija acestui caine”.

De altminteri, suspectul a marturisit ca nu dorea sa o recupereze pe Athena. “Nu era fericita cu mine, aveam prea multe probleme in acel moment. Eram de acord sa fie adoptat”.

Totusi, tanarul condamnat in trecut pentru contrabanda cu tigari, sustine ca era atasat de caine: “era un cadou de aniversare, o plimbam, am tratat-o bine, avea mereu ce manca si bea”.

“A vrut doar partial sa-l lichideze, nu a avut curajul sa-l ucida si l-a supus chinului ingroparii. Este un act de cruzime. Planul sau a fost lamentabil”, a pledat avocatul unei Fundatii de asistenta a animalelor ce s-a constituit parte civila alaturi de alte cinci asociatii de protectie a lor. Toate au cerut despagubiri in euro, bani ce vor fi folositi in scopul apararii drepturilor animalelor.

Verdictul Tribunalului de la Versailles va fi dat pe 29 iunie.

Pedro Dinis si-a facut cunoscuta marturia pe Facebook si a postat o serie de imagini in dorinta de a sensibiliza oamenii cu privire la bestialitatea manifestata de unii semeni de-ai lor fata de animale.

Povestea femelei dog de Bordeaux a starnit indignarea internautilor care au partajat fotografiile salvatorului de 185.000 de ori pe Facebook. S-a initiat si o petitie prin care se cere pedeapsa maximala pentru stapan semnata de 550.000 de persoane.

Trist este ca Athena a decedat in februarie anul acesta, in urma dezvoltarii unor cancere, intr-o familie de adoptie din Irai (Orne), desi a fost tratata cu multa afectiune.

Cu drag,
Ileana Madinoiu


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog