-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Ce facem cand ne musca insectele sau animalele?


Publicitate

Poate ca pentru unele persoane, muscaturile de animale nu reprezinta o ingrijorare prea mare, insa din punct de vedere medical, aceste muscaturi pot face mult rau sanatatii omului. De exemplu, serpii pot injecta venin, atunci cand musca, muscaturile de caini sau pisici pot infecta cu diferite boli, care pot duce chiar la moartea pacientului.



Tinand cont de tipul muscaturii, iata ce aveti de facut:

Intepatura de albina sau viespe

Albinele si viespile injecteaza venin. Singura care isi pierde viata atunci cand inteapa este albina de miere, aceasta lasandu-si acul in pielea victimei.

Pe langa veninul despre care vorbeam mai sus, aceste insecte provoaca iritatii, roseli sau inflamatii, insa cea mai mare problema este anafilaxia, o reactie alergica ce se manifesta prin dificultati respiratorii, crampe, dureri abdominale, diaree sau voma.

In cazul in care persoana muscata de albina, este alergica, trebuie apelat imediat serviciul medical de urgenta. Acul trebuie scos de urgenta, deoarece exista cazuri in care veninul se elibereaza dupa doua, trei minute. Zona trebuie curatata imediat cu sapun si se recomanda aplicarea unor comprese cu gheata sau apa rece, iar inflamatia se poate retrage mult mai repede daca luati un antiinflamator.

Muscaturile de sarpe

Muscatura unui sarpe veninos este cu siguranta o urgenta medicala. Medline Plus spune ca muscaturile de sarpe fac in jur de 2.5 milioane de victime anual, dintre care 125.000 de morti. Trebuie amintit faptul ca zonele cu cele mai numeroase cazuri de muscaturi de sarpe sunt Africa, Brazilia, India, si Sud-Estul Asiei.

Atunci cand vine vorba de specii, este cunoscut faptul ca muscaturile de cobra, mocasin, sarpe coral sau sarpele cu clopotei sunt extrem de veninoase si trebuie gestionate cu promptitudine. Simptomele muscaturilor acestor serpi sunt adesea sangerare de plaga, vedere incetosata, senzatia de arsura pe piele, diaree, convulsii, febra, ameteli, transpiratie excesiva, etc.

Daca o persoana a fost muscata de sarpe, se recomanda sa se afle de urgenta caracteristicile sarpelui si aspectul muscaturii. Pacientul trebuie sa ramana calm, dupa care se ia temperatura, pulsul si tensiunea, insa in cazul in care intervine socul, pacientul trebuie acoperit de urgenta cu o patura.

Muscaturile de caine, pisica sau sobolan

Desi in zilele noastre exista prea putine cazuri de rabie, daca ati fost muscat de un astfel de animal, se recomanda sa cereti imediat ajutorul unui echipaj medical, mai ales daca aceste animalute nu au stapan.

In concluzie, putem spune ca muscaturile de animale pot fi destul de periculoase pentru viata omului, daca nu se iau masuri imediate!

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog