-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Acest barbat a baut 8 sticle de apa de cocos pe zi, iata ce s-a intamplat!


Publicitate

Nivelul crescut de potasiu, din apa de cocos, poate aduce beneficii pentru sanatatea dumneavoastra, insa poate face si mult rau.

In raportul unui studiu medical este prezentat exemplul unui barbat in varsta de 42 de ani, diagnosticat cu aritmii, care a consumat o cantitate foarte mare de apa de cocos. Acest barbat isi petrecea zilele jucand tenis la 35 de grade si consumand o cantitate mare de apa de cocos.

Intr-o zi s-a simtit ametit si brusc si-a pierdut cunostinta. Datorita starii foarte grave in care se afla, echipajul de pe ambulanta a decis sa il duca la spital. La camera de urgenta, medicii au observat faptul ca avea o presiune sanguina scazuta, aritmii si era complet dezorientat.

Acest barbat ajunsese in starea asta, din cauza faptului ca in sangele sau exista o cantitate prea mare de potasiu. Organismul nostru are nevoie de un echilibru, atunci cand vine vorba de potasiu, pentru ca muschii sa functioneze asa cum trebuie.

Majoritatea persoanelor consuma prea putin potasiu, acesta fiind intalnit in fructe si legume, insa consumul crescut de potasiu, intr-o perioada scurta de timp, poate duce chiar la deces.

Nivelul crescut de potasiu poate duce la aritmii, fibrilatii ventriculare si , in cele din urma, la functionarea precara a inimii. Daca aceasta problema nu este tratata la timp, se poate ajunge la moartea pacientului.

Astfel, Institutul de Medicina a stabilit ca doza zilnica recomandata, pentru adulti, sa fie in valoare de 4,700 mg, mentionand ca, in cantitati ridicate, potasiu poate cauza moartea.

Nivelul crescut de potasiu poate fi periculos si atunci cand vine vorba de anumite boli sau in cazul tratamentului cu anumite medicamente.

Nivelul de potasiu poate fi crescut datorita urmatorilor factori:

• Ruperea tesutului muscular
• Scaderea celulelor rosii
• Diabet
• Boala Addison
• Antibioticele
• Arsurile
• Bolile de rinichi kidney

Barbatul, al carui caz a fost explicat in studiu, a fost descoperit cu probleme musculare. Aceasta este o conditie a sportului de anduranta sau a sportului practicat in conditii de umiditate crescuta.

Aceasta conditie poate duce la afectiuni ale rinichilor. Conform doctorilor, pacientul consumase 5,500 mg de potasiu in 8 doze de apa de cocos, astfel potasiul eliberat in muschi prin intermediul sportului prelungit, a dus la spitalizare.

Din fericire, acest barbat s-a recuperat dupa 3 zile de spitalizare. Toate functiile vitale ajungand sa functioneze foarte bine.
Pericolul ascuns in apa de cocos, a fost discutat si in alte studii.

Persoanele cu disfunctii renale sau cardiace ar trebui sa evite consumul excesiv de apa de cocos.

Trebuie totusi sa nu blamam consumul de apa de cocos, deoarece aceasta hidrateaza organismul, conferind in acelasi timp o cantitate mare de vitamine, minerale si fitonutrienti.

Ceea ce trebuie sa faceti este sa limitati consumul de apa de cocos, nu sa il excludeti!

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog