-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

7 alternative naturale ale ibuprofenului


Publicitate

Ibuprofenul este un antiinflamator care, in zilele noastre, este la indemana oricui si este folosit pentru a trata febra, durerile sau inflamatiile.

Desi nu este un medicament puternic, ibuprofenul vine la pachet cu foarte multe reactii adverse cum ar fi ameteala, stare de voma, balonare, diaree, constipatie, anxietate, mancarimi, etc. Acest medicament nu este recomandat in cazul copiilor cu varsta mai mica de 2 ani (doar daca acesta nu a fost prescris de medic) sau in cazul femeilor insarcinate, aflate in ultimul trimestru de sarcina.

Desi multi dintre noi cunoastem efectele adverse ale acestor substante, ibuprofen sau acid acetilsalicilic, continuam sa le consumam de ficecare data cand este nevoie, dorind un remediu rapid cu rezultate pe termen scurt. Din moment ce natura ne ofera ceea ce avem nevoie pentru a face fata bolilor, de ce trebuie sa apelam la optiuni sintetice? Intr-adevar remediile naturiste au nevoie de timp si trebuie asociate cu o hrana sanatoasa, o stare mentala, emotionala si fizca buna.

Iata ce plante ne sar in ajutor atunci cand medicamentele nu mai reprezinta o optiune:

1. Turmeric

Avand puteri inflamatorii extraordinare, turmericul va poate scapa de durerile sacaitoare. Trebuie doar sa faceti un amestec din turmeric si putina apa, pana cand obtineti o pasta pe care sa o aplicati pe zona dureroasa. De asemenea, puteti lua capsule de turmeric sau il puteti folosi la gatit.

2. Ghimbir

Pe langa faptul ca ajuta la combaterea indigestiei, daca beti un ceai din ghimbir puteti trata articulatiile dureroase sau muschii inflamati. Artrita poate fi trata prin simpla aplicare a catorva bucatele de ghimbir, pe zonele cu probleme.

3. Uleiul de peste
Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, uleiul de peste poate trata artrita, putand fi gasit atat in farmacii cat si in plafaruri, sub forma de capsule. O alta varianta este consumul crescut de grasimi din peste.

4. Busuioc

O ceasca cu ceai din busuioc va poate trata durerile si inflamatiile. Consumati acest ceai pana cand simtiti ameliorarea.

5. Sunatoare

Fiind un adjuvant in tratarea depresiei, sunatoarea poate fi folosit si ca forma alternativa a ibuprofenului deoarece poate trata atat durerea cat si inflamatia.

6. Ardei iute

Majoritatea cremelor care trateaza durerile articulare, au la baza ardeiul rosu deoarece are proprietati antiinflamatorii si analgezice extraordinare. Puteti rezolva problema dizolvand ¼ lingurita praf de ardei iute intr-un pahar cu apa. Consumati-l pe durata intregii zile.

7. Ginseng

Cu siguranta stiti faptul ca ginsengul are proprietati puternice in tratarea stresului si oboselii psihice, insa stiati ca acesta este si un bun antiinflamator?

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog