-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

10 semne ca organismul dumneavoastra nu este hidratat


Publicitate

Pentru inceput, tin sa va reamintesc faptul ca organismul uman poate rezista fara mancare pana la 10 zile, insa fara apa maxim 72 de ore. Aceasta circula prin corp si reface intregul sistem. Asa ca, ganditi-va cat de greu ar fi sa supravietuim fara apa. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor ignora consumul zilnic de apa, ajungand sa se deshidrateze.

Definitia clinica a deshidratarii

Deshidratare – deficitul cantitatii de apa din organism.

Apa joaca un rol extrem de important in controlarea procesului metabolic, actionand asemeni unui lubrifiant al incheieturilor, tendoanelor si ligamentelor. Odata cu inaintarea in varsta, mai ales dupa 30 de ani, nivelul de pH din organism este esential pentru mentinerea nivelului de acid. Apa actioneaza ca un intermediar al celor doua. Deshidratarea este un indicator care confirma intreruperea celor doua procese.

Beneficiile naturale ale apei

• Apa echilibreaza fluidele din organism.
• Echilibreaza temperatura corpului.
• Elimina toxinele.
• Imbunatateste digestia.
• Controleaza eliberarea de energie.
• Mentine tenul hidratat si tanar.
• Protejeaza tesutul, cordul si incheieturile.
• Lubrifiaza ochii si articulatiile.

Cauzele comune ale deshidratarii

Organismul nostru poate pierde apa din varii motive. Cele mai comune sunt diareea, voma, urinarea frecventa, stresul, transpiratia si diabetul.

Daca nu luati masuri, efectele pot fi devastatoare.

Recunoasterea deshidratarii

Deshidratarea impiedica formarea echilibrului electrocitar iar majoritatea oamenilor nu stiu sa recunoasca semnele deshidratarii.

1.Constipatia si problemele digestive

Apa este cea care le permite alimentelor solide sa se descompuna, ajungand in tractul intestinal, in cele din urma. Imaginati-va cum ar putea intestinele sa impinga singure mancarea catre zona abdominala. Nivelul scazut de apa din organism determina aparitia digestiei incomplete, cauzand constipatia.

Sfat: un pahar de apa consumat zilnic, pe stomacul gol, timp de o luna va poate ajuta sa scapati de problemele digestive si sa usureze tractul intestinal. Inlocuiti ceaiul de dimineata cu un pahar de apa.

2.Respiratia urat mirositoare sau senzatia de gura uscata.

Deficitul de apa din organism stimuleaza productia de saliva.

Cavitatile dentare sunt locurile unde se aduna majoritatea bacteriilor si datorita nivelului scazut de apa din organism, va puteti confrunta cu o respiratie urat mirositoare. Daca si dumneavoastra aveti astfel de simptome, este momentul sa va ganditi daca consumati suficienta apa.

3.Accelereaza bataile inimii

Poate cel mai serios efect al deshidratarii este accelerarea batailor inimii. Conform unei cercetari realizate de the Journal of Strength & Conditioning Research in anul 2014, cercetatorii indica faptul ca, exista o schimbare in bataile inimii cu pana la 3 batai in plus, pe minut. Asta inseamna ca de la o rata de 68 -70 de batai pe minut, se poate ajunge la 75-80 de batai pe minut.

4.Dureri articulare si musculare

Iar credeti ca trosnitul degetelor va face bine? Mai ganditi-va o data. Apa actioneaza asemeni unui lubrifiant pentru articulatii, tendoane sau ligamnte, permitand ca acestea sa se miste in mod normal. Momentul in care dumneavoastra auziti acel zgomot, arata faptul ca nivelul de apa din organism este scazut iar zonele respective nu sunt lubrifiate.

5.Dureri de cap si ameteli

Daca ati observat, dupa ce va confruntati cu diareea, efectul imediat este durerea de cap. Acest lucru se datoreaza eliminarii rapide de fluide din organism. Un studiu realizat de Handbook of Clinical Neurology in anul 2010 a demonstrat de asemenea ca deshidratarea duce la migrene sau dureri de cap puternice. In cazul durerii de cap cauzata in urma deshidratarii, un pahar de apa este mult mai eficient decat o pastila.

6.Pofta de mancare

De cele mai multe ori incurcam setea cu pofta de mancare. Incercam adesea sa inlocuim setea cu mancarea, insa organismul nostru are nevoie de apa.

Data viitoare cand simtiti un gol in stomac, incercati sa beti un pahar de apa in schimbul unei gustari.

Aceasta pofta mai poate fi generata si de nivelul glicemic scazut. Incercati sa consumati fructe bogate in apa cum ar fi pepenele rosu, portocalele, papaya, etc.

7.Concentrarea scazuta

Un organism deshidratat poate impiedica buna functionare a creierului, ducand la dispozitia generala proasta.
Un studiu publicat in anul 2013, spunea ca lipsa apei din organism este sursa principala a aparitiei insomniilor, oboselii si nervozitatii.

8.Oboseala

Pentru a evita senzatia de oboseala permanenta, trebuie sa bem suficienta apa pentru a revitaliza celulele si tesuturile. Cand bem prea putina apa, nivelul de sange din organism scade si totodata si nivelul de oxigen, ducand la o functionare deficitara a inimii.

9. Probleme cu urinarea si schimbari de culoare ale acesteia

Un om trebuie sa urineze in mod normal de 6-7 ori pe zi. Daca nu se consuma o cantitate suficienta de apa, rinichii vor retine mai mult fluid, ceea ce duce la deshidratare si la lipsa apei in organism. De asemenea, atunci cand consumam prea putina apa, este posibil ca urina sa aiba nuanta de galben-inchis. Acest lucru se explica prin faptul ca rinichii sunt fortati sa excrete o cantitate mare de proteine, toxine si celule moarte,care vor colora urina. Urina inchisa la culoare poate aparea si in cazul in care luam anumite medicamente sau consumam alimente precum murele sau sfecla. Tot ceea ce trebuie facut este sa crestem cantitatea de apa pe care o bem, daca totusi nu se observa nicio schimbare, mergeti de urgenta la medic deoarece pot fi probleme grave precum pietre la rinichi sau hepatita.

10. Buze si piele uscata

Apa face ca pielea sa fie supla si elastica. Un organism deshidratat, poate duce la o piele uscata si slabita. Organismul pierde majoritatea toxinelor prin transpiratie. Lipsa apei din organism duce la reducerea transpiratiei si formarea uleiului si impuritatilor. Pielea deshidratata este factorul principal al aparitiei psoriazisului, acneei, eczemelor si al buzelor crapate.

Prevenire

Starea fizica generala este cea care determina de cata apa are organismul dumneavoastra nevoie. Alimentatia sanatoasa, sportul si somnul sunt principalii factori care determina instalarea sanatatii in organism.

Lipsa lichidelor din organism duce la crearea dezechilibrului hormonal, distrugand longevitatea sanatatii. Daca observati ca aveti oricare din simptomele prezentate mai sus, este momentul sa mergeti la medic si sa cereti o parere.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog