-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Somnul- trucul pe care il puteti folosi pentru a adormi mai repede, a scapa de calcaiele crapate si a fi relaxat.


Publicitate

Cu totii stim cat de important este somnul. Atunci cand dormim, organismul nostru se incarca cu energie, pentru a ne ajunge in ziua urmatoare. Lipsa somnului, poate fi extrem de periculoasa, determinand aparitia unor probleme serioase de sanatate. Stiati ca un adult isi petrece 1/3 din viata dormind? Insa foarte multi oameni, din intreaga lume, au probleme mari cu somnul. Exista foarte multe elemente care afecteaza somnul: stresul, depresia, anxietatea, problemele la lucru, etc. astfel, atunci cand acesti oameni merg sa doarma, nu se gandesc la somn, ci la problemele familiale, cele de la lucru sau la ceea ce au de facut a doua zi. Cea mai mare problema apare atunci cand creierul nu reuseste sa se relaxeze, deoarece ramane activ in toata aceasta perioada, astfel intervenind si insomnia. Trebuie sa stiti ca si anumite medicamente pot reprezenta o cauza a insomniei: cele pentru bolile cardiace, antihistaminicele, cele pentru presiunea arteriala, antiinflamatoarele, etc.
Daca va doriti un somn asemeni bebelusilor, dormiti cu sosetele in picioare. Iata de ce:

In primul rand, trebuie sa stiti ca daca va puneti sosetele in picioare inainte de a merge la culcare, veti mentine o caldura constanta a organismului, care va va ajuta sa adormiti mai repede. Un studiu recent a demonstrat faptul ca exista o legatura intre dilatarea vaselor de sange din zona extremitatilor si perioada in care adormim. Astfel, daca va simtiti picioarele calde, veti adormi mai repede.

Beneficiile somnului cu sosete in picioare


1. Previn transpiratiile si bufeurile nocturne

Un studiu recent a demonstrat faptul ca daca purtam sosete pe durata noptii, ne poate ajuta sa avem un somn foarte linistit, prevenind in acelasi timp aparitia bufeurilor si transpiratiilor. Tot acest studiu spune ca ajuta la regularizarea temperaturii corpului.

2. Ajuta in cazul bolii Raynaud

Stiti ce reprezinta aceasta boala? Ei bine, boala Raynaud reprezinta o afectiune rara care afecteaza celulele umane si determina aparitia unei reactii exagerate atunci cand vine vorba de frig. In unele cazuri, aceasta boala poate duce la rani, necroza sau omorarea celulelor.

3. Hranesc pielea uscata

In primul rand, este bine sa stiti faptul ca persoanele care au probleme cu pielea uscata, se pot trezi dimineata cu calcaiele crapate, mai ales in lunile de iarna.

Nota: aceste crapaturi pot provoca chiar aparitia unor rani, asa ca asigurati-va ca puneti si o crema hidratanta inainte de a va incalta cu sosetele. Inainte de a merge la culcare, folositi crema si puneti sosetele in picioare, dimineata va veti trezi cu calcaiele foarte fine.

4. Reduc febra

Stiati ca daca inmuiati sosetele in otet si le puneti in picioare, inainte de a merge la culcare, ajuta la scaderea febrei? Aceasta metoda eficienta ajuta si in cazul intaririi imunitatii, insa nu o folositi impreuna cu pastile pentru somn.

5. Previne tusea

Un remediu rusesc stravechi previne tusea prin aplicarea mustarului pudra in sosete, peste care puneti o alta pereche de sosete.

6. Incalziti-va picioarele!

Stiati ca daca veti consuma ardei rosu veti avea o circulatie sanguina mai buna? Daca puneti ardei iute in sosete, obtineti acelasi efect, incalzind , in acelasi timp picioarele.

Nota: incalzirea picioarelor va fi una graduala si depinde foarte mult de cantitatea de ardei pe care o veti pune in sosete.

Ce sosete sa purtam in timpul somnului?


Daca optati pentru a pune sosete in picioare atunci cand mergeti la culcare, trebuie sa luati anumite lucruri in calcul, cum ar fi igiena sau calitatea sosetelor.

Nota: asigurati-va ca schimbati mereu sosetele atunci cand mergeti la culcare. Nu dormiti niciodata cu sosetele pe care le-ati purtat ziua, deoarece acestea contin bacterii care pot duce la aparitia infectiilor fungice.

Alegerea unor sosete de calitate este de asemenea foarte importanta. Sosetele prea groase sau sintetice pot supraincalzii picioarele, ducand la cresterea transpiratiei. Atunci cand alegeti sosetele, luati o pereche din bumbac avand o densitate medie.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog