-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

8 Semne ca aveti intoleranta la gluten


Publicitate

Intoleranta sau sensibilitatea la gluten reprezinta o conditie care atrage o anumita reactie a organismului dupa consumarea alimentelor pe baza de gluten. Glutenul reprezinta proteina intalnita in secara, grau sau orz. Problemele gastrointestinale, oboseala, durerile articulare si depresia sunt cateva din semnele care atesta faptul ca suferiti de intoleranta la gluten. 

Graul este intalnit in paine, cereale si paste. Dressingurile si supele contin de asemenea gluten in cantitati mici. Secara si orzul reprezinta ultimul tip de grane bogate in gluten, ca si continut. Secara poate fi intalnita in cereale, paine sau bere. Consumul acestor alimente reprezinta adesea motivul intolerantei la gluten.
Cea mai grava intoleranta la gluten este boala celiaca. Aceasta boala autoimuna duce la disfunctii ale intestinului subtire.
Glutenul activeaza o reactie anormala a imunitatii care ataca direct intestinele atunci cand o persoana cu boala celiac consuma gluten. Poate duce la probleme grave de sanatate daca aceasta boala nu este tratata corespunzator.

Majoritatea oamenilor care sufera de intoleranta la gluten observa ca simptomele dispar in totalitate dupa ce renunta la consumul de gluten.

Acestea sunt simptomele care indica intoleranta la gluten


1.Probleme ale pielii

Psoriazis, dermatita, eczema si acneea, reprezinta probleme ale pielii care apar in momentul in care o persoana are intoleranta la gluten. Iritatiile, roselile, mancarimea sunt cele mai comune simptome care deriva din intoleranta la gluten.

2.Extenuarea sau oboseala

Un studiu stiintific a analizat legatura dintre intoleranta la gluten si extenuare/oboseala, scotand la iveala faptul ca aceasta intoleranta consuma energia din organism.

3.Functionarea anormala a sistemului imunitar

Anticorpii au un efect advers atunci cand persoana este sensibila la gluten, fiind si mai predispusa la imbolnavire atunci cand sistemul imunitar este afectat.

4.Dureri musculare si articulare

Durerile musculare si articulare sunt poate cele mai comune simptome ale intolerantei la gluten. Inflamatiile si durerile articulare s-au demonstrat a fi rezultatul unui consum sporit de gluten.

5.Probleme dentare

Aftele si ulcerele bucale sunt simptome comune ale sensibilitatii la gluten. Datorita malabsortiei, persoanele care au intoleranta la gluten, au si probleme cu calciu- crucial in mentinerea sanatatii orale.

6.Durerile de cap si migrenele

Ultimele studii au aratat faptul ca persoanele cu intoleranta la gluten, experimenteaza mult mai des pureri de cap sau migrene.

7.Ameteala

Acest simptom poate aparea din foarte multe cauza, insa incercati sa faceti si un test pentru a va asigura de faptul ca nu aveti intoleranta la gluten.

8.Crestere brusca in greutate

Majoritatea persoanelor cu intoleranta la gluten iau in greutate brusc. Persoanele care elimina glutenul din alimentatie au descoperit faptul ca au ajuns intr-un timp destyul de scurt la o silueta de invidiat.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog