-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

7 remedii naturiste prin care scapam de alergii


Publicitate

Exista multi oameni care sufera de alergii sezoniere, insa cateva remedii extrem de simple va pot face sa va simtiti mai bine.

Cum sezonul alergiilor se apropie, doresc sa va impartasesc cateva remedii naturiste pe care eu le folosesc la nevoie. Acestea nu vor avea un efect imediat, insa pe termen lung va vor scapa complet de alergii.

Dieta si sanatatea generala a corpului pot face diferenta atunci cand vine vorba de alergii!

Tratamente naturiste


Eu nu prea mai am probleme cu alergiile dupa dieta GAPS, insa uneori ma mai irit de la praf, atunci cand fac curatenie (ar putea fi un motiv sa nu mai fac curat, nu-i asa?) iar sotul meu este destul de sensibil la polen sau iarba.

Aceste remedii naturiste au fost extrem de eficiente in tratarea alergiilor din familia noastra. Oamenii sunt diferiti asa ca v-am pregatit mai multe remedii pentru ca dumneavoastra sa alegeti solutia cea mai buna.

1. Otet de mere

Otetul de mere este un remediu destul de vechi, recomandat in tratarea mai multor boli. Eu personal l-am folosit in tratarea alergiilor deoarece are o capacitate foarte mare de a curata mucusul si sistemul limfatic, facandu-l folositor in cazul alergiilor. Se spune si ca ajuta in cazul problemelor digestive asa ca merita incercat.

Ce am facut eu: Atunci cand ma procopsesc cu o alergie, amestec o lingurita de otet organic cu apa. Consum acest amestec de trei ori pe zi si va pot spune ca m-a ajutat sa scap de simptomele alergenice acute.

2. Vasul "Neti Pot" si clatirea cu sare

Eu personal nu am incercat acest vas deoarece trebuie sa recunosc faptul ca imi este destul de teama cand vine vorba sa imi introduc diverse corpuri pe caile nazale, insa am prieteni care pot garanta pentru acest produs, eu am incercat doar pulverizatoare nazale. (daca veti folosi sau ati folosit, astept parerea dumneavoastra). Ideea de baza a acestui dispozitiv este aceea ca trebuie umplut cu o solutie salina sterila pentru a curata iritatiile nazale.

In mod surprinzator, am auzit recomandari ale acestui produs din partea medicilor si se pare ca nu prezinta reactii adverse.

Mod de utilizare: puteti folosi o solutie salina gata facuta sau puteti prepara una chiar dumneavoastra, dizolvand 1 lingurita de sare Himalaya intr-un litru de apa fiarta si distilata. Lasati sa se raceasca si puneti in vas. Turnati printr-o nara si lasati sa curga prin cealalalta.

3. Quercetina

Quercetina este un bioflavonoid natural care ajuta la stabilizarea celulelor mastocite. De asemenea este un bun antioxidant si antiinflamator. Are rezultate favorabile doar daca este folosit pe termen lung, asa ca este recomandat sa incepeti utilizarea sa la 4-6 saptamani inainte de sezonul alergiilor, pentru a preveni simptomele.

Asa cum este recomandat in cazul oricarei plante pe care o utilizati, trebuie sa cereti o parere avizata inainte de a incepe orice fel de tratament, mai ales daca aveti disfunctii ale ficatului, sunteti insarcinata sau luati anticonceptionale.

Mod de utilizare:
desi Quercetina se gaseste in mod natural in citrice sau brocoli, este destul de dificil pentru organismul nostru sa atraga o cantitate suficienta astfel incat sa se protejeze de alergii. Ca si supliment, o doza este suficienta pentru a preveni alergiile sau pentru a reduce simptomele acute. Nu este recomandat pe durata sarcinii sau a alaptatului.

4. Frunzele de urzica

Frunzele de urzica sunt antihistaminice extrem de eficiente deoarece blocheaza in mod natural capacitatea organismului de a produce histamine. Aceste frunze se gasesc peste tot, sub diferite forme, insa in cazul alergiilor, cea mai buna varianta sunt capsulele deoarece sunt extrem de simplu si eficient de utilizat.

Frunzele de urzica pot fi utilizate in amestec cu alte plante pentru a prepara ceaiuri.

Ce fac eu: eu adaug adesea urzica in ceai, mai ales in perioada alergiilor, si folosesc capsulele pentru a scapa de simptomele acute.

5. Probioticele

Alergiile sunt rezultatul dezechilibrului din sistemul imunitar, determinand organsimul sa reactioneze prea puternic la stimuli. Noile cercetari au descoperit prezenta bacteriilor benefice in intestine, reducand astfel incidenta alergiilor.

Probele arata faptul ca daca o femeie gravida este afectata excesiv de bacterii, fatul va dobandi foarte multe alergii in timpul vietii.

Acum, noi nu mai putem schimba sarcina mamelor noastre, insa putem echilibra bacteriile din organismul nostru.

Ce fac eu: ma asigur ca am o dieta variata, care include alimente fermentate si bauturi precum kefirul, deoarece acestea intaresc bacteriile benefice. Eu iau si capsule probiotice.

6. Mierea

Nu exista prea multe dovezi stiintifice care sa sustina acest remediu, insa exista multe pareri pozitive de la oamenii care au incercat. Ideea consta in consumul de miere din zona in care locuim deoarece in acest mod, organismul se obisnuieste cu alergenii din mediul respectiv. Acest tip de terapie nu are efecte adverse si da rezultate imediate.

Ce fac eu: Consum o lingurita sau chiar mai multa miere din zona unde locuiesc, o data sau chiar de mai multe ori pe zi, inainte de inceperea sezonului de alergii.

7. Schimbari in dieta

Daca toate celelalte nu functioneaza, uneori schimbarile in dieta sunt raspunsul la problemele noastre. Din propria mea experienta, dieta GAPS da rezultate excelente.

Va recomand cu drag toate aceste tratamente, care nu numai ca va vor scapa de alergii dar vor si reechilibra intregul organism.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog