-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

EVITA SA CUMPERI LEGUME SI FRUCTE CARE POARTA PE ETICHETA NUMERE CE INCEP CU CIFRA 8! AFLA MOTIVUL!


Publicitate

Un articol de Maria

Dupa ce criteriu alegi de obicei legumele si fructele atunci cand iesi la cumparaturi? In pimul rand verifici sa fie proaspete si bine coapte, nu?

Problema e ca majoritatea dintre noi se opresc aici. Prea putini acorda atentie si etichetelor de pe produse. Etichetele contin codul de produs, care ne ofera o serie de informatii utile precum originea produsului.


De asemenea, aceste cifre ne pot furniza informatii pretioase despre tipul de pesticide utilizate la cresterea produsului sau chiar despre materialul genetic al acestuia.

Ce reprezinta numerele de identificare a caror prima cifra este 8?

Codurile de cinci cifre care incep cu 8 indica faptul ca produsul este modificat genetic. Iata cum poti verifica: Daca de exemplu inaintea codului 4011 al bananelor apare si cifra 8, fructele sunt modificate genetic. Ce inseamna asta? Pornind de la un singur fruct modificat in laborator, se obtine o intreaga recolta de banane. De cele mai multe ori, fructele si legumele sunt modificate genetic pentru a capata rezistenta la insectele daunatoare sau pentru a creste mai mari si mai dulci.

Cat de nocive sunt organismele modificate genetic?

Iata un subiect delicat si foarte disputat astazi. E constructiva sau nu folosirea acestei tehnologii? Din pacate, insa, nu exista raspunsuri clare, avand in vedere ca modificarea genetica a produselor agricole a fost implementata pe scara larga relativ recent, si nu exista suficiente informatii cu privire la efectele pe termen lung.

Au existat cazuri in care, la testele de laborator, unele culturi de cartofi si porumb modificate genetic s-au dovedit toxice pentru fetusii de sobolan, dar din fericire aceste produse nu au ajuns niciodata pe piata.

Inainte de punerea pe piata, fiecare produs in parte este supus unei testari riguroase si, potrivit cercetatorilor, toate aceste produse ar fi, in general, sigure pentru consum.

Cu toate acestea, mai nou se pune problema alergiilor. Procesul de modificare genetica se pare ca ar avea ca rezultat crearea de noi alergeni. Se speculeaza ca acesti alergeni ar putea declansa la oameni probleme de intoleranta si diferite alte afectiuni. Alimentele supuse cel mai frecvent modificarii genetice sunt porumbul, dovleceii galbeni si verzi, sfecla, soia, si papaya.

Ce indica celelalte cifre initiale?

Majoritatea codurilor numerice care incep cu cifra 3 sau 4 indica faptul ca produsul respectiv este non-GMO.

In general, insa, aceste produse nu sunt scutite de tratamentele cu pesticide, astfel ca trebuie spalate bine inainte de a fi consumate. Daca produsul are un cod numeric din cinci cifre si incepe cu cifra 9, atunci poti sta linistit ca este de provenienta organica si nu a fost crescut folosind pesticide, antibiotice sau hormoni de crestere. S-ar putea sa coste mai mult, dar de cele mai multe ori diferenta de pret se reflecta din plin in calitatea produsului.

Pana in prezent nu s-au inregistrat cazuri de imbolnavire datorate consumului de alimente modificate genetic, dar este cumva justificat sa fie circumspect in privinta efectelor pe termen lung ale acestor alimente. Asadar, ori de cate ori este posibil, alege variantele organice.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
1 Comments

You Might Also Like

1 comment:

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog