-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cum sa valorificati imaginatia pentru a trata anxietatea


Publicitate

Anxietatea poate fi cel mai urat sentiment pe care il puteti experimenta. Este un sentiment de neajutorare, disperare, teama si aparare, combinate intr-un invelis volatil. Eu m-am luptat foarte mult timp cu aceasta problema si de cele mai multe ori fugeam de responsabilitate. Aceasta exista in subconstientul meu si nu imi permitea sa fiu prezent. De fapt, nu ma lasa sa traiesc.

Insa intr-o zi, cand scaparea nu mai era deja o optiune, a trebuit sa ma confrunt cu anxietatea, asa ca m-am apropiat si am inceput sa imi privesc cu atentie adversarul. Oare prin ce crapatura puteam intra catre triumf? Ceea ce am observat in timp ce examinam anxietatea, a fost o serie intreaga de „ce ar fi daca?”. Era un zid plin de crapaturi.

Am realizat faptul ca fiecare atac de anxietate cu care ma confruntam, era determinat de aparitia unei intrebari de tipul „dar daca?” Ceea ce insemna ca era un obstacol usor de distrus. Trebuia doar sa gasesc raspunsul corect.

Toate acele intrebari, si multe altele, imi conduceau creierul si dezvoltau simtul tensiunii si al fricii. Asa ca, in acea zi, neavand nicio alta optiune, am intors armele impotriva ei. Am simtit adierea sperantei si am schimbat intrebarile „dar daca” in unele favorabile mie.

“Dar daca nu sunt suficient de bun?” a fost schimbata cu „Dar daca imi este foarte bine asa cum sunt acum?”

"Dar daca nu am un scop?” a fost schimbata in „Dar daca le schimb multora viata?”

"Dar daca nu pot fi fericit?” a fost schimbata in "Dar daca sunt iubit neconditionat?”

Alte intrebari de acest gen mai includ:

Daca ma relaxez si ma bucur de propria mea persoana? Daca imi permit sa fiu vulnerabil si sa caut mai adanc in interiorul meu? Daca am nevoi pe care nu le cunosc si imi cauzeaza aceste sentimente? Daca sunt puternic si suficient de inteligent incat sa imi controlez aceste nevoi?

Atunci cand scapam de palcul anxietatii, constientizam ce inseamna de fapt sa fii folositor. Prin sustinerea formarii imaginatiei, intr-un mod pozitiv, ne ghidam sentimentele dupa bunul nostru plac. Astfel pot opri anxietatea si pot impartasi multe experiente pozitive cu cei din jurul meu.

Anxietatea apare atunci cand imaginatia este scapata de sub control. Este modul in care mintea noastra ne atrage atentia ca am ignorat-o. Sentimentul este atat de coplesitor incat raspundem prin a ignora-o in continuare sau prin a masca-o, insa astfel inrautatim si mai tare situatia.

Daca am avea curajul sa privim anxietatea ca un semn de intrebare a propriei noastre minti, am putea evolua devenind chiar mai puternici decat eram in trecut.

Asa ca, data viitoare cand simtiti ca anxietatea pune stapanire pe dumneavoastra, nu reactionati imediat. Ramaneti calmi si focalizati-va imaginatia catre elemente pozitive, folosind intrebarile „dar daca?”. Folositi anxietatea pentru a privi adanc nevoile reale ale dumneavoastra si pentru a va intari!

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog