-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Ce alimente trebuie sa consume o persoana care este supusa chimioterapiei


Publicitate

Chimioterapia este o perioada de incercare in care nu trebuie sa va faceti griji de ceea ce mancati sau cel putin asta spune Societatea Americana Anticancer. Alegeti alimentele preferate si preparati mese nutritive pe care sa le portionati astfel incat sa aiba gust dar sa fie si sanatoase. Optati pentru fructe si legume, cereale si proteine slabe.

Cereale integrale

Cerealele integrale sunt mult mai nutritive decat celelalte si sunt mult mai bogate in fibre. Fibrele ajuta la minimalizarea efectelor adverse ale chimioterapiei precum diareea sau constipatia. Aici putem include popcornul, faina de ovaz, painea din faina integrala, orezul negru si quinoa. Tineti gustarile din cereale integrale la indemana si astfel va veti ajuta organismul sa isi mentina greutatea normala.

Fructele si legumele

Societatea Americana Anticancer recomanda consumul a 1.5 pana la 2 cesti de fructe si 2 pana la 3 cesti de legume, in fiecare zi, pe durata chimioterapiei. Fructele si legumele sunt bogate in fibre si fitochimicale insa nu au grasimi, fiind extraordinare in cazul pacientilor care fac chimioterapie. Bananele, perele si compotul de mere ajuta in cazul diareei iar strugurii inghetati, pepenele rosu, cantalup si piersicile pot fi o optiune daca aveti gura sau pielea uscata. Smoothieurile din fructe va ajuta sa redobanditi caloriile si nutrientii.

Surse proteice slabe

Aveti nevoie de proteine pentru a repara clulele afectate in perioada chimioterapiei. Carnea rosie poate creste riscul aparitiei cancerului asa ca, evitati pe cat posibil acest aliment. Optati pentru surse proteice slabe precum fasolea, ouale, nucile, soia, puiul si produsele cu nivel sczut de grasime. Chimioterapia scade sistemul imunitar iar dumneavoastra sunteti astfel supus direct riscului interactiunii cu bacterii. Fierbeti orice aliment care contine carne sau oua.

Grasimile

Alimentele bogate in grasime cresc riscul cresterii in greutate si trebuie evitate pe durata chimioterapiei daca nu doriti sa cresteti riscul aparitiei obezitatii. Puteti adauga in dieta dumneavoastra doar grasimi nesaturate precum cele gasite in avocado, nuci, masline sau uleiuri vegetale.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog