Menu Right

Responsive Full Width Ad

Populare
Populare
Articole
Facebook
Facebook

March 7, 2016

Acest barbat a stat in coma 12 ani. Povestea pe care a relatat-o atunci cand s-a trezit pare de necrezut.

Martin Pistorious a crescut impreuna cu familia lui, intr-o zona bogata a Africii de Sud, la sfarsitul anilor 70. Fara sa isi dea seama, viata sa urma sa se schimbe pentru totdeauna. Intr-o zi cand Martin, in varsta de 12 ani, s-a intors de la scoala a inceput sa se simta rau.

Martin este dus imediat la spital si dupa investigatii amanuntite, nu s-a putut trage nicio concluzie. Lunile treceau iar starea lui Martin se inrautatea din ce in ce mai tare, stingandu-se treptat chiar sub ochii parintilor sai. A inceput sa isi piarda controlul membrelor, dupa care contactul vizual si intr-un final a devenit mut.

In cele din urma, un test a determinat diagnosticul lui Martin: Meningita criptococica. Fiind convinsa ca acest diagnostic reprezenta si moartea lui Martin, familia s-a hotarat sa il ia acasa si sa il inconjoare cu iubire pana in ziua in care avea sa moara.

In jurul varstei de 20 de ani, Martin a inceput sa dea semne de imbunatatire: a inceput sa stranga persoanele de mana, sa se ridice in fund si sa stea intr-un scaun cu rotile. Cum mama sa renuntase la serviciu pentru a sta cu el acasa, Martin descrie ce au reprezentat 8 ani din cei 12 in care fusese complet invizibil.

Martin descrie experienta:

“Eram prezent, nu de la bun inceput, insa dupa doi ani de la starea mea vegetativa am inceput sa imi revin. Presupun ca o metoda buna de definire ar fi o imagine fara contur. La inceput habar nu ai ce este, dupa care focusezi pana cand o vezi clar. Am inceput prin a-mi propune sa imi pot misca mana. Cu totii erau atat de obisnuiti ca eu sa nu fiu prezent, ca la inceput nici macar nu au observat ca eram acolo. Cea mai grea lovitura am primit-o atunci cand ma gandeam ca aveam sa traiesc asa intreaga viata.”

Acum Martin isi deseneaza un nou viitor impreuna cu prietena lui. Este designer de site-uri si este pe punctul de a-si lua diploma in informatica.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.

Responsive Full Width Ad

Copyright © 2016 Pentru Suflet, powered by Blogger.