-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

20 de intrebuintari ale uleiului de cocos


Publicitate

Cu totii stim faptul ca produsele cosmetice de pe piata contin cantitati mari de toxine si chimicale daunatoare care sunt de cele mai multe ori absorbite de piele dupa care ajung in sange. Conform ultimelor statistici, 1 din 8 din cele 82,000 de ingrediente ce intra in compozitia produselor de ingrijire personala sunt chimicale industriale precum: carcinogeni, pesticide, toxine si hormoni. Problema apare chiar si in cazul cremelor produse de branduri mari care folosesc ingrediente cunoscute ca a fi alergeni sau hormoni provocand toxicitate in organism. Insa, nu trebuie sa va ingrijorati deoarece existe metode naturale, mult mai sigure si mult mai eficiente decat aceste cosmetice. Unul dintre aceste remedii este uleiul de cocos.

In acest articol va prezentam 20 de metode prin care puteti folosi acest ingredient sanatos:

1. Ulei de masaj

Stiati ca uleiul de cocos este ingredientul perfect pe care il puteti folosi atunci cand faceti un masaj? Ei bine, da si acest lucru se datoreaza proprietatilor sale analgezice si antiinflamatoare care confera uleiului de cocos capacitatea de a relaxa muschii. Asa ca, data viitoare cand ii faceti cuiva un masaj folositi ulei de cocos. Veti fi uimit de rezultate.

2. Pasta de dinti

Cu totii stim ca pasta de dinti din comert contine fluor, conservanti si compusi chimici coloranti. Multe studii au aratat faptul ca uleiul de cocos contine enzime, extrem de benefice pentru sanatatea orala si pentru prevenirea caderii dintilor. Stiati ca va puteti face propria pasta de dinti?

3. Insecticid

Acest ulei este extrem de folositor la eliminarea gandacilor. Uleiul de cocos omoara tantarii si alte insecte de acest gen. Trebuie doar sa amestecati uleiul de cocos cu rosmarin sau lemongras. Acest tip de amestec poate fi la fel de eficient precum un insecticid insa nu la fel de periculos. Trebuie sa mai stiti si faptul ca uleiul de cocos va scapa si de muscaturile insectelor.

4. Balsam de buze

Puteti folosi ulei de cocos in schimbul balsamului de buze de pe piata- care contine ingrediente toxice si nu hidrateaza in profunzime buzele. Asa ca, aplicati putin ulei de cocos pe buze, le va hidrata si le va face moi.

5. Previne aparitia vergeturilor

Multe femei folosesc acest gen de ulei pentru a-si hidrata pielea si pentru a preveni aparitia vergeturilor pe durata sarcinii. Iata ce aveti de facut- aplicati ulei de cocos direct pe piele, de patru ori pe zi. Masati usor si lasati sa intre in piele. Rezultatele va vor uimi.

6. Vindeca iritatiile provocate de tatuaje

Majoritatea persoanelor care tatueaza, din intreaga lume, sunt de parere ca este bine sa folositi un antibiotic sau o crema pe baza de vitamina E timp de cateva zile de la tatuare. Acestea previn aparitia infectiilor insa, este bine de stiut si faptul ca aceste creme va pot afecta tatuajul. Asa ca, in locul acestor creme puteti folosi ulei de cocos. Tatuajul se va vindeca mai repede iar pielea va arata foarte bine.

7. Vindeca arsuri

Trebuie sa stiti si faptul ca uleiul de cocos accelereaza procesul de vindecare al arsurilor- mai ales al celor aparute in urma expunerii indelungate la soare. Uleiul de cocos poate preveni infectiile si poate reduce semnele prin accelerarea productiei de colagen. Asa ca, daca aveti probleme cu arsurile solare, va recomandam sa incercati acest remediu- rezultatele va vor uimi!

8. Deodorant

Acest ulei foarte sanatos are proprietati antibacteriene si antifungice. Acest lucru presupune faptul ca uleiul de cocos este extrem de folositor in prevenirea mirosurilor neplacute si ajuta la indepartarea bacteriilor. Stiati ca uleiul de cocos este substanta activa din deodorantele fara aluminiu?

9. Lupta impotriva matretii

Ce este matreata? Este o problema la nivelul scalpului care poate fi cauzata de pielea uscata, infectiile fungice sau probleme autoimune. Acest ulei contine trei aminoacizi diferiti: acid caprilic, acid capric si acid lauric. Fiecare din acestea sunt eficiente in lupta impotriva candidei. Trebuie sa stiti ca acesti acizi lupta si cu matreata si inflamatiile de la nivelul scalpului. Iata ce aveti de facut- puneti putin ulei de cocos pe piele si masati scalpul cu atentie. Trebuie sa lasati sa actioneze peste noapte dupa care spalati a doua zi de dimineata cu sampon si apa calda.

10. Scrub pentru corp

Iata cum sa faceti cel mai bune exfoliant natural- amestecati 2 linguri de sare de mare cu 3 linguri de ulei de cocos. Cum trebuie folosit? La dus, pe pielea uda.

11. Balsam pentru gene

Este foarte bine sa va hidratati genele daca folositi de obicei produse cosmetice precum: rimel, creion de ochi sau gene false. Acest ulei este o optiune buna daca doriti sa va bucurati de gene lungi si voluminoase. Iata ce aveti de facut: luati putin ulei de cocos pe varful degetelor si aplicati pe gene inainte de a merge la culcare. Faceti acest tratament cel putin o saptamana. Rezultatele sunt impresionante.

12. Intareste unghiile

Stiati ca si unghiile se deterioreaza si se usuca asemeni parului? Ei bine da si mai trebuie sa stiti ca nutritia este cel mai important element al sanatatii unghiilor. Est intotdeauna bine sa le hidratam mai ales daca petrecem mult timp in aer liber. Iata ce aveti de facut: masati fiecare unghie in parte cu ulei si asteptati sa fie absorbit.

13. Demachiant

Stiati ca uleiul de cocos este un demachiant extrem de eficient? Chiar si rimelul sau mascara rezistente la apa pot fi indepartate cu ajutorul lui. Iata ce aveti de facut: puneti ulei de cocos pe o discheta demachianta si indepartati machiajul. Clatiti cu apa la final si aplicati crema hidratanta.

14. Hidrateaza tenul

Acest ulei sanatos va ajuta in lupta impotriva acneei, indepartand bacteriile fara sa blocheze porii. Uleiul de cocos minimalizeaza aspectul de pori dilatati si reduce semnele acneei.

15. Aftershave

Uleiul de cocos ajuta si in cazul pielii iritate in urma contactului cu masina de ras. Iata ce aveti de facut: puneti ulei de cocos in zona cu probleme si va veti bucura de o zona perfect hidratata. Puteti folosi acest ulei si sub forma unei creme de ras. Amestecati 3 linguri de ulei de cocos cu 4 linguri unt de shea sau ulei de migdale dulci. Amestecati si lasati sa se intareasca.

16. Crema de plaja

Stiati ca uleiul de cocos chiar va protejeaza de razele UV? Uleiul de cocos are un factor de protectie natural de 2-8 si poate ajunge chiar pana la 40-50 daca este amestecat cu ulei de morcov sau ulei din seminte de zmeura.

17. Crema pentru cuticule

Puteti scapa de cuticule daca le inmuiati cu apa calduta, le impingeti si apoi aplicati ulei de cocos. Rezultatele va vor uimi.

18. Tratament pentru par

Asa cum am mentionat mai sus, acest ulei este extrem de eficient in tratarea scalpului si a parului. Uleiul de cocos ajuta la refacerea varfurilor despicate si confera luminozitate parului. Aceasta masca din ulei de cocos va incetini caderea parului. Iata ce aveti de facut: puneti 2 linguri de ulei de cocos pe scalp si intindeti si pe lungimea parului. Acoperiti cu o casca de par si lasati sa actioneze peste noapte. Atunci cand va treziti, trebuie sa samponati bine parul si sa aplicati putin otet de mere. Repetati acest proces saptamanal.

19. Crema de ochi

Stiati ca puteti scapa de cearcane cu acest super ulei? Ei bine, da. Trebuie sa aplicati ulei de cocos sub ochi si sa masati cu atentie. Uleiul de cocos reduce atat inflamatiile cat si pungile de sub ochi.

20. Crema antirid

Uleiul de cocos intareste fibra si incetineste procesul de imbatranire. Aplicati putin ulei de cocos pe zonele afectate si masati incet, rezultatele va vor uimi.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog