-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Acesta Este Cosmarul Oricarui Parinte: Iata Cum Sa Va Salvati Copilul Inainte Sa Se Sufoce - Priviti acest video


Publicitate

Unul din cele mai mari cosmaruri ale parintilor, atunci cand copiii lor sunt bebelusi, este posibilitatea de sufocare.
Atunci cand ne confruntam cu aceasta problema, cu totii ne panicam si nu stim ce avem de facut pentru a evita ceea ce este cel mai rau.

Trebuie sa stiti ca nicio familie cu bebelusi nu este scutita de aceasta panica deoarece acesti poznasi adora sa examineze si sa se joace cu obiecte mici pe care le baga in gura. In primul rand, nu ar trebui sa lasati obiecte mici la indemana copiilor!

Insa, daca totusi aceste obiecte ajung in guritele copiilor dumneavoastra, iata ce aveti de facut pentru a preveni sufocarea.

Aveti mai jos toate sfaturile necesare in acele momente.

PASUL 1: EVALUATI SITUATIA

Daca fata copilului incepe sa se roseasca sau sa devina mov, are gura deschisa si nu scoate niciun sunet, este clar ca nu poate respira si trebuie sa actionati imediat. 

Daca auziti zgomote din gura bebelusului precum un suierat sau tuse, cu siguranta respiratia ii este ingreunata din cauza unui obiect. 

Daca bebelusul plange cu putere si tuseste abunent, obiectul poate iesi imediat insa daca tusea nu este una puternica, trebuie sa va ajutati copilul sa scoata acel obiect.


PASUL 2: ELIMINAREA OBIECTULUI DE PE CAILE RESPIRATORII

Lovitul in spate

Puneti cotul pe genunchi si indreptati palma in sus. Asezati copilul astfel incat sa fie cu burtica spre bratul dumneavoastra iar cu palma protejati-i maxilarul insa asezati-l astfel incat capul sa aiba o poztitie mai joasa fata de corp. 

Loviti copilul pe spate de 5 ori, puteti folosi putina forta atunci cand interveniti.

PRESIUNE ABDOMINALA (DACA METODA ANTERIOARA NU A FUNCTIONAT)

Asezati copilul in poala si tinet-i capul cu mana, la un nivel mai jos decat corpul.
Cu cealalalta mana, presati pieptul copilului, deasupra buricului, cu cele doua degete la o adancime de aproximativ 4 cm. 

Repetati de cel putin 5 ori pentru a elibera caile respiratorii.


RESPIRATIE ARTIFICIALA- (IN CAZUL IN CARE CELELALTE METODE NU AU FUNCTIONAT)

Daca niciuna din cele doua metode nu functioneaza, in acest video veti putea invata sa faceti o resuscitare.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog