-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Semintele chia fac minuni in organism!


Publicitate

Probabil ca majoritatea dintre dumneavoastra ati aflat de curand de semintele de chia, insa acestea exista si se folosesc de mii de ani. Fiind atat de pretioase, erau folosite ca moneda.

Aceste seminte (Salvia Hispanica) sunt pline de grasimi omega, proteine, antioxidanti si fibre. Aroma fina este asemanatoare celei de nuca. Aceste seminte pot absorbi fluidele asa ca, sunt ideale pentru hidratare si prelungirea starii de satietate.



Micutele seminte s-au bucurat de un respect imens din partea triburilor mayase si incase. De fapt, numele provine de la termenul mayas “Chia” care inseamna “putere.” Cu siguranta, aceste seminte inestimabile ofera multa energie datorita proprietatilor corative puternice.

Beneficii


Semintele de Chia sunt o sursa bogata de acizi grasi esentiali. Ceea ce este si mai interesant este ca aceste seminte magice contin de 8 ori mai multi acizi grasi omega-3 decat somonul!

Ele sunt bogate si in acizi grasi omega 6, antioxidanti (un gram de seminte Chia este de patru ori mai bogat in antioxidanti decat afinele proaspete) si proteine, extrem de importante pentru sanatate.

Acste seminte miraculoase sunt bogate si in vitamine, minerale, amino-acizi sau antioxidanti. Au un nivel crescut de fibre si proteine usor de digerat. In consecinta, sunt excelente in regenerarea parului si arderea grasimilor, ofera energie si sustin sistemul digestiv. Semintele de chia contin 37% fibre.

Semintele de Chia ajuta la hidratare si, cum abunda de proteine si fibre, vor lasa senzatia de satietate care dureaza destul de mult. Daca hotarati sa consumati Chia pentru a va reduce apetitul, va veti bucura si de o accelerare a metabolismului, activand glicogenul, esential in procesul de ardere al grasimilor.

Nutritionistii sustin faptul ca aceste seminte sunt perfecte atunci cand va simtiti extenuati si fara energie deoarece lucreaza la nivel muscular, eliberand energia in organism.

De asemenea, conform cercetatorilor, daca va hotarati sa consumati seminte de Chia, veti inbunatatii aspectul parului si unghiilor, deoarece sunt o sursa importanta de proteina (20%).

Introducerea semintelor de chia in dieta de zi cu zi


Pentru a va bucura de aceste numeroase beneficii, trebuie sa consumati cat mai des aceste seminte sanatoase. Deci, le puteti adauga atat la mesele principale cat si la gustari.

Le puteti adauga la prepararea placintelor sau dulciurilor preferate si, in loc de crutoane, atunci cand consumati peste sau pui. Semintele de Chia pot fi o alternativa a orezului. Nu uitati ca acestea trebuie adaugate la finalul procesului de gatire.
Pentru a creste absorbtia de proteine, puteti adauga seminte de Chia si in salate. Daca sunteti un fan al deserturilor, puteti face o budinca delicioasa din aceste seminte.

Puteti prepara propriul amestec: de exemplu, puneti semintele in laptele de cocos sau de migdale, aromatizati cu afine, nuci, capsuni, cacao, mere, fulgi de cocos. Lasati la frigider timp de 10 minute dupa care, bucurati-va de desertul sanatos pe care tocmai l-ati preparat!

Amintiti-va ca indiferent de forma in care le consumati un lucru este sigur: semintele de chia va imbunatatesc sanatatea!

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog