-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Par si unghii fragile? Dureri de cap sau crampe? Puncte negre sau acnee? Cu siguranta aveti acest deficit!


Publicitate

Deficitul de diverse vitamine si minerale pot duce la foarte multe probleme de sanatate. Iata 5 simptome comune care apar in urma unui deficit de vitamine sau minerale.

1) Dureri de cap si/sau crampe musculare: Deficit de magneziu

Deficitul de magneziu este cea mai des intalnita problema in randul populatiei actuale. Magneziul reprezinta un nutrient esential pentru sistemul nervos. Ajuta la relaxarea nervilor si muschilor incordati, va elibereaza de crampele musculare si de durerile de cap, ajutand in acelasi timp la un somn linistit. O metoda buna de a va creste nivelul de magneziu din organism este consumul de zarzavaturi si legume precum varza sau conopida. Adaugati aceste alimente in smoothie-ul dumneavoastra pentru a acoperi 30% din doza zilnica recomandata de magneziu. Puteti de asemenea pune sare Epsom in cada, pentru a absorbi cu usurinta magneziul la nivelul epidermei, in timp ce va relaxati.



2) Acnee: Zinc

Acneea apare adesea in urma unui deficit de Zinc. Zincul controleaza productia de ulei la nivelul pielii si astfel redobanditi luminozitatea pielii. Pe langa regenerarea celulelor pielii si puterea de cicatrizare, zincul inhiba si activitatea alfa-reductazei 5 (enzima care determina formarea cosurilor). Prin simplul consum de 30 mg de zinc/zi (jumatate de ceasca de seminte de dovleac reprezinta jumatate din doza zilnica recomandata) puteti scapa de acnee.

3) Par si unghii uscate sau fragile? Deficit de biotina

Biotina (vitamina B7) reprezinta cheia parului sanatos. Fiind un compus mineral intalnit in foarte multe surse, deficitul de biotina este foarte rar, insa atunci cand lipseste din organism putem observa acest aspect la nivelul caderii si ruperii parului si chiar in cazul fragilitatii unghiilor. Daca va doriti un par sanatos si unghii puternice, consumati alimente bogate in biotina.

4) Par subtire: deficit de fier

Fierul este curierul organismului dumneavoastra si ajuta la transportul de oxigen- fara sa mentionam si alti nutrienti- catre folicul. Nivelul scazut de fier sau anemia pot duce la caderea parului.

5) Piele uscata si iritatii la nivelul partii exterioare a bratelor: Acizi Grasi Esentiali

Aceste iritatii apar, de cele mai multe ori, datorita unui dezechilibru al acizilor grasi, mai ales de Omega 3. Acest acid este antiinflamator si ajuta la tratarea acestor zone de piele uscata.


Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
3 Comments

You Might Also Like

3 comments:

  1. Si care sunt alimentele bogate in ,,,Biotina '''

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Ana, ti-am enumerat mai jos o serie de alimente bogate in biotina:

      carne de pui, de miel, de porc, de vita, de vitel, ficat, drojdie de bere si alte drojdii bogate in substante nutritive, soia, lapte, branza, peste de apa sarata, faina si taratele de orez, albus de ou si orz.

      Delete
  2. Sunt Gluten Free !!!!!!!!! Multumesc mult & God bless you .

    ReplyDelete

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog