-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Iata ce se petrece in organismul nostru atunci cand consumam oua


Publicitate

Ouale sunt cele mai ieftine si versatile variante de a va imbunatati aportul de proteina.
Pe langa aportul de proteina (85 de calorii ale oualelor reprezinta 7 grame de constructie musculara) ouale intaresc si sanatatea organismului. Sunt pline de aminoacizi, antioxidanti si fier. Nu optati doar pentru albus; galbenusul contine un nutrient care lupta cu grasimea si se numeste cholin. Asa ca trebuie sa mancati tot oul pentru a va bucura de toate proprietatile.

Atunci cand mergeti sa cumparati oua, fiti atenti la eticheta. Trebuie sa cumparati oua organice. Aceste oua nu contin antibiotice, vaccinuri sau hormoni. In ceea ce priveste culoarea, asta depinde de dumneavoastra. Culoarea difera in functie de tipul de pui- ambele nuante au aceeasi valoare nutritiva. Iata 12 efecte incredibile pe care ouale le au asupra organismului uman.



1. Reduc riscul aparitiei bolilor cardiace

Colesterolul LDL este cunoscut si sub numele de „colesterolul rau” deoarece particulele LDL duc moleculele de grasime in peretii arteriali, provocand arteroscleroza - de fapt, reprezinta ingrosarea arterelor. (in schimb particulele HDL, pot indeparta moleculele grase din peretii arteriali). Insa nu toate particulele LDL sunt construite identic, existand mai multe subdiviziuni de marime. Cu cat sunt mai mari cu atat sunt mai bune- studiile au aratat faptul ca oamenii care au particule LDL mici si dense, au un risc mai mare in ceea ce priveste dezvoltarea bolilor cardiace, fata de cei care au particule LDL mai mari. Acum vine si partea frumoasa: chiar daca ouale au tendinta de a creste colesterolul LDL, studiile arata ca particulele LDL se transforma din forma mica si densa in una mare, care inlatura riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.

2. Intaresc sistemul imunitar

Daca nu vreti sa aveti de-a face cu infectiile si virusii, introduceti in dieta zilnica un ou sau doua. Un ou mare contine aproximativ un sfert (22%) din doza zilnica recomandata de seleniu, un nutrient care ajuta la sustinerea sistemului imunitar si regularizeaza hormonii tiroidieni. Copiii trebuie sa consume oua. Daca adolescentii si copiii nu au suficient seleniu, pot dezvolta bolile Keshan si Kashin-Beck, raspunzatoare cu afectarea inimii, oaselor si articulatiilor.

3.Va imbunatatesc profilul colesterolului

Exista trei idei esentiale in ceea ce priveste colesterolul:

Colesterolul marit este un element negativ;
Exista un colesterol bun si unul rau;
Ouale contin mult colesterol. Un ou mare contine 212mg de colesterol insa acest lucru nu inseamna ca ouale ridica valoarea negativa a colesterolului, in sange. Organismul produce in mod constant colesterol iar un numar foarte mare de dovezi arata ca ouale chiar pot imbunatatii profilul colesterolului. Cum? Se pare ca ouale maresc valoarea colesterolului bun, scazand valoarea colesterolului LDL.

4. Va veti simtii mai energici

Un singur ou contine in jur de 15% din doza zilnica recomandata de vitamina B2, mai numita si riboflavin. Este una din cele 8 vitamine B care ajuta organismul sa transforme alimentele in energie. Ouale sunt 1 din cele 25 de alimente care ajuta la mentinerea unui organism energizat!

5.Parul si pielea vor arata mult mai bine

Complexul de B-uri sunt necesare si in cazul parului, pielii, ochilor si ficatului, pentru a le mentine sanatoase. (pe langa vitamina B2, ouale sunt bogate si in vitamina B5 si B12). Ajuta de asemenea si la buna functionare a sistemului nervos.

6.Va veti simti mai plin mancand mai putin

Ouale reprezinta o sursa importanta de proteina calitativa. In comparatie cu alte alimente, oul primeste scorul 100. Mai multe studii au aratat efectele proteinelor din alimente asupra apetitului. Veti fi surprinsi sa aflati faptul ca pe o scara numita Indexul Satietatii, oul are cea mai inalta pozitie.

7.Scapati de grasime

Datorita satietatii, ouale au fost legate si de scaderea in greutate. Un studiu realizat asupra acestei probleme a oferit rezultate remarcabile: pe o perioada de 8 saptamani, oamenii au consumat un mic dejun cu oua sau covrigi, avand acelasi aport caloric. Grupul care a consumat oua, a pierdut cu 65% mai mult in greutate, 16% mai multa grasime si 34% mai multa pierdere in circumferinta taliei decat a facut-o grupul care a consumat covrigi.

8.Va protejeaza creierul

Ouale sunt alimentul creierului. Acest lucru este datorat unui nutrient esential numit caledcholin. Este un compus celular, esential in sintetizarea acetilcolinei, un neurotransmitator. Studiile au aratat ca lipsa colinei a duce la probleme neurologice si la disfunctii cognitive.

9.Va salveaza viata

Organismul are nevoie de 20 aminoacizi esentiali pentru functionarea corecta. De unde credeti ca luati 9 din ei? Cu siguranta din oua. Cei 9 aminoacizi ajuta la intarirea muschilor, va scapa de oboseala, slabiciune si schimba textura parului si pielii.

10.Veti fi mai putin stresat si mai putin anxios

11.Va protejeaza vederea

Doi antioxidanti care se regasesc in oua- luteina si zeaxatina- au puteri miraculoase asupra ochilor. Acestea se gasesc in galbenus. Antioxidantii reduc in mod semnificativ riscul degenerarii musculare si aparitia cataractei, cauzele principale ale pierderii vederii.

12.Va intareste oasele si dintii

Ouale sunt printre putinele alimente cu sursa naturala de vitamina D, fiind importante pentru sanatatea si intarirea oaselor si dintilor.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
2 Comments

You Might Also Like

2 comments:

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog