-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Spuneti Adio Infectiilor Urechilor! Iata Cum Sa Vindecati O Infectie A Urechii Intr-o singura Zi!


Publicitate

Cauza principala a infectiilor urechilor o reprezinta bacteriile sau virusii din urechea medie. Aceste infectii apar adesea in randul copiilor, si mai putin al adultilor. Cateva semne specifice pentru infectiile urechilor sunt: dureri ale urechilor, probleme cu somnul, dureri de cap, reactii intarziate la sunete, febra mare, scurgeri ale urechilor, voma, diaree, etc.



Urechea este impartita in 3 parti: externa, medie si interna.

Fiecare parte are o functie specifica pentru a ajuta la auz. Urechea externa are forma unei frunze pentru a trimite undele sonore pe canalul urechii. Undele sonore trec din canal la timpan, localizat in urechea medie. Alte parti importante care se regasesc in urechea medie sunt: ciocanul, nicovala, scarita si cutia timpanului. Sunteul ajunge pana in urechea interna unde se gasesc parti importante precum: cohleea (melcul), Trompa lui Eustachio si nervii. Undele sonore sunt trimise din canal catre nervi. Creierul nostru proceseaza sunetul primit de la nervi. Dupa aceea putem recunoaste sunetele.

Cele mai grave infectii sunt acelea care se gasesc in urechea interna. Complicatiile precum rupturi sau afectiuni ale timpanului pot fi prevenite insa, netratate, aceste infectii pot duce chiar la pierderea auzului!! Cel mai important aspect este cererea parerii unui medic, insa pentru o calmare imediata puteti apela la medicina naturista. Exista cateva remedii facute in casa cu care va puteti trata infectiile si puteti scapa de durere.

Am selectat pentru dumneavoastra topul a 10 remedii pentru infectiile de urechi.

1. Sarea

Sarea este, cu siguranta, cel mai la indemana remediu din casa.

a. Incalziti o ceasca de sare, intr-o cratita.
b. Puneti sarea fierbinte intr-un prosop si legati-l la capat.
c. Cand este suportabila, puneti prosopul cu sare pe ureche, timp de 5-10 minute.
d. Puteti repeta aceasta procedura ori de cate ori simtiti nevoia. Caldura atrage lichidul din ureche si calmeaza inflamarea si durerea.


2. Usturoiul

Usturoiul este foarte eficient in tratarea durerii. De asemenea, putem sa il folosim pentru mai multe tipuri de infectii.

a. Faceti ulei de usturoi prajind doi catei de usturoi in ulei de susan sau ulei de mustar, pana cand se innegresc. Strecurati uleiul. Atunci cand este caldut, picurati 2-4 picaturi in urechea infectata.
b. Mai puteti fierbe 2-3 catei de usturoi proaspat, in apa, timp de 5 minute. Apoi sfaramati-i si adaugati sare. Puneti amestecul intr-o batista curata si asezati-o pe urechea afectata.
c. Consumand 2-3 catei de usturoi zilnic, va puteti imbunatati starea si procesul de vindecare.

3. Busuiocul

Busuiocul trateaza infectia si indeparteaza durerea.

a. Extrageti sucul din 5 frunze proaspete de busuioc. Puneti sucul in jurul urechii. Incercati sa nu introduceti in ureche.
b. Puteti amesteca cateva picaturi de ulei de busuioc cu o cantitate egala de ulei de cocos. Imbibati o discheta in amestec si introduceti cu grija in ureche, in zona exterioara a urechii si in spatele urechii. Repetati procedura de doua ori pe zi.

4. Otet de mere

Otetul de mere reprezinta cea mai buna optiune daca infectia se datoreaza fungilor.

a. Amestecati o cantitate egala de otet cu apa sau alcool. Imbibati o discheta in solutie.
b. Puneti discheta in ureche si lasati-o acolo timp de 5 minute.
c. Indepartati discheta si asezati-va pe urechea opusa pentru a drena lichidul din ureche. Folositi un uscator de par pentru a va usca foarte bine urechea.

5. Uleiul de masline

Daca trompa lui Eustachio este blocata din cauza unui dop de ceara, il puteti indeparta cu ajutorul uleiului de masline.

a. Incalziti putin ulei de masline. Puneti cateva picaturi in urechea infectata.
b. Ceara se va inmuia si o veti putea indeparta cu usurinta.

Puteti folosi si ulei de mustar in locul uleiului de masline.

6. Sticluta cu apa calda

Caldura va indeparta cu usurinta durerea si va preveni infectia cu micro-organisme.

a. Puneti o sticluta cu apa calda pe urechea infectata.
b. Puteti folosi si o compresa cu apa calda. Imbibati o batista curata in apa calduta, stoarceti si asezati batista pe ureche.
c. Nu tineti prea mult caldura la nivelul urechii. Tineti 5 minute, indepartati, faceti pauza, dupa care puteti repeta.

7. Ceapa

Pe langa utilizarea gastronomica, putem folosi ceapa si ca tratment, chiar si pentru infectiile urechilor.

a. Puneti o ceapa taiata, in cuptorul cu microunde (1-2 minute). Lasati-o sa se raceasca, dupa care stoarceti zeama. Puneti 2-3 picaturi in urechea infectata, lasati putin, dupa care intoarceti urechea pentru a drena lichidul.
b. Puteti, de asemenea, coace o lamaie jumatate de ora, taiati-o pe jumatate si puneti-o intr-o batista. Puneti batista pe urechea infectata timp de 5 minute. Asteptati 10 minute dupa care repetati procedura.

8. Uleiul din arbore de ceai

Durerile de urechi pot fi indepartate imediat datorita proprietatilor uleiului din arbore de ceai.

a. Puneti trei picaturi de ulei, doua linguri de ulei de lamaie, o lingura de argint coloidal si o lingura de otet de mere. Incalziti putin amestecul.
b. Puneti din amestec in ureche si lasati 5 minute. Intoarceti capul pe urechea opusa pentru a putea drena.
c. Repetati de 2-3 ori pe zi timp de doua zile.

9. Sucul din frunze de mango

Extractul din frunze de mango reprezinta un tratament rapid si eficient.

a. Zdrobiti 2-3 frunze de mango pentru a obtine sucul. Incalziti lichidul.
b. Folosind o pipeta, picurati 2-4 picaturi in urechea infectata. In cateva minute veti scapa de durere.
c. Repetati de 2-3 ori pe zi pentru o vindecare completa.

10. Laptele de mama

Lapele de mama are anticorpi naturali care pot ajuta la vindecarea rapida a oricarei infectii a urechii. Va indeparta disconfortul si inflamatia, scapandu-va de infectie in doar 2-3 zile. Acest remediu functioneaza atat la copii cat si la adulti.

a. Folosind o pipeta, puneti cateva picaturi de lapte de la san in urechea afectata.
b. Repetati procedura o data la cateva ore.

Acest lapte poate ajuta si la tratarea infectiilor oculare, a taieturilor mici sau a arsurilor.
Aceste remedii pot ajuta la tratarea infectiilor minore. Daca nu vedeti nicio ameliorare in cateva zile, cereti parerea unui medic.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog