-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Dorința unui părinte către inspectoratul școlar: Opriți promovarea și serbarea urii, a groazei și a sângelui în școli.


Publicitate

Se înmulţesc vocile care cer Ministerului Educaţiei Naţionale să ia măsuri ca şcolile de stat să nu mai promoveze sărbătoarea de Haloween, care nici măcar nu ne aparține.

După ce anul trecut, 28 de ONG-uri au cerut MEN să respecte Legea Educaţiei şi să nu permită sărbătorirea Halloween-ului în şcoli, un părinte din Suceava a scris un memoriu către inspectoratul școlar, în care face apel la bunul-simț, respectarea și iubirea tradițiilor poporului român.

"Trebuie să iubim tradiţiile bune ale acestui popor român – familia, iubirea de glie, iubirea de ţară, iubirea de Dumnezeu, iubirea valorilor creştine, obiceiurile şi portul românesc. Din păcate cultura vestică suferă dezechilibre ordinare, împrumutând tot felul de obiceiuri lipsite de cel mai mic bun-simţ, se arată în memoriul semnat de suceveanul Ionel Butnariu.


Bărbatul scrie că apreciază gestul inspectorului pentru învăţământul preşcolar, care, în cadrul unui cerc pedagogic, a propus profesorilor ca, în acest an, să uite de Halloween şi să promoveze valorile şi tradiţiile poporului român, fără ca elevii să fie părtaşi la "sărbătoarea groazei. Butnariu a mai făcut un memoriu către Inspectoratul Şcolar Suceava şi în urmă cu un an de zile, reprezentanţii instituţiei răcspunzând că prin activităţile educative este încurajată libertatea de exprimare, dar și "valorile morale, culturale și umane.

"Ministerul nu are nici o prevedere legală prin care să interzică organizarea în şcoli a unor activităţi dedicate diferitelor sărbători sau a unor activităţi legate de sărbătoarea Halloweenului, a transmis instituţia. (sursa)

Ce este Halloween

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Costumele de Halloween sunt tradițional modelate după figurile supranaturale, monștri, schelete, fantome, vrăjitoare și diavoli. De-a lungul timpului, printre costumele folosite apăreau și cele ale unor personaje fictive, celebrități la ordinea zilei și arhietipuri generice, cum ar fi prințesele sau luptătorii ninja.

În noiembrie 2009, Vaticanul a catalogat ziua de Halloween ca necreștină, declarând că este bazată pe un sinistru și periculos curent ocultist.

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
1 Comments

You Might Also Like

1 comment:

  1. De ce trebuie sa categorisim totul ca fiind pacatos, si afirmand ca tine de ocult si mai stiu eu ce? Ce e rau in a lasa oamenii sa se exprime liber? Halloween, in prezent, este doar o zi in care oamenii poarta costume mascate, mananca dulciuri, copiii se joaca. Ce e rau in asta?

    ReplyDelete

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog