-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

9 Lucruri Simple Care Introduse In Ritualul Matinal Zilnic, Va Pot Schimba Viata


Publicitate

Diminetile sunt dovada clara a inceperi unui nou capitol din viata noastra si in multe cazuri, dau tonul zilei. Ganditi-va putin la ritualul dumneavoastra matinal: cum va incepeti ziua?

Probabil ca va dati jos din pat, faceti dus si luati micul dejun. Sau poate va beti cafeaua, priviti la televizor sau cititi ziarul. Oricum v-ati incepe ziua, v-ati gandit vreodata ca exista moduri mult mai sanatoase de a o face?

In zilele noastre aglomerate este foarte simplu sa fim prinsi in multitudinea de sarcini si responsabilitati.


Azi, va ofer 9 ritualuri matinale care pot avea un impact incredibil asupra starii dumneavoastra de bine atat pe termen scurt cat si lung. Eu am apelat la multe din aceste ritualuri si chiar mi-au schimbat modul de a incepe si a incheia ziua.

1. Treziti-va odata cu soarele

Nu suportam sa ma trezesc devreme. Abea imi incepeam ziua la 9 dimineata si daca ma trezea cineva inainte de ora aceea... devenea victima sigura. Insa acum, chiar ma bucura trezitul matinal, nu doar pentru ca fac mai multe activitati ci si pentru ca ma simt mai odihnit si calm in decursul zilei (deoarece am mai mult timp sa reflectez si sa meditez in liniste). De asemenea, imi place sa privesc rasaritul si sa simt racoarea aerului cum imi patrunde in plamani dimineata. Multe studii au aratat ca cine se scoala de dimineata chiar ajunge departe. Universitatea din Texas mentiona intr-o cercetare din 2008 faptul ca matinalii luau punctaje mai mari la examene iar un alt studiu din 2012 arata ca matinalii sunt mai fericiti.

2. Faceti stretching!

Intindeti-va bratele, picioarele si spatele pentru a imbunatati circulatia sanguina si pentru a indeparta durerile din timpul zilei.

3. Incercati gargara cu uleiul de cocos

Gargara cu ulei sau “Kavala,” este o practica Aiurvedica. Se realizeaza prin introducerea unei lingurite cu ulei in gura (de obicei de floarea soarelui sau cocos) si mentineti pentru 10 sau 20 de minute. Se spune ca aceasta practica detoxifica gura prin eliminarea bacteriilor care se ascund printre dinti, sub limba si in alte zone din cavitatea bucala. Eu folosesc uleiul de cocos datorita proprietatilor sale antibacteriene si antifungice- in plus, are un gust mult mai placut. Fac acest lucru doar de o saptamana insa nu mi-am simtit niciodata gura mai curata, ba mai mult mi-a albit si dintii si mi-a redus si inflamatia gingiilor. Aceasta tehnica, se pare, ajuta si la eliminarea cosurilor, detoxifica organismul, impiedica aparitia tartrului, va protejeaza de gingivita, elimina respiratia neplacuta. Doua lucruri sunt importante in ceea ce priveste aceasta practica, nu inghititi niciodata (toxinele vor intra dinnou in corp), scuipati in cosul de gunoi (gaca nu doriti sa chemati instalatorul).

4. Consumati apa calduta cu lamaie si ghimbir

Inainte de a manca ceva dimineata, este bine sa eliminati toxinele din organism prin consumul de apa cu lamaie si ghimbir. Daca ghimbirul nu este esential (desi are proprietati antioxidante minunate dar si proprietati antivirale si antibacteriale), lamaia este cu adevarat importanta. Nu numai ca are foarte multi nutrienti precum vitamina C,B, fier, calciu, magneziu si multe altele, dar aciditatea sa ajuta la digestie, lupta impotriva infectiilor virale si chiar a kilogramelor in plus. Mi-am dat seama chiar si ca un consum de apa cu lamaie dimineata ma poate ajuta sa raman plin pentru mai mult timp (cu cel putin inca o ora). Taiati o jumatate de lamaie dimineata, storceti-o intr-o ceasca si duluati-o in apa calduta. Apa calduta, spre deosebire de cea rece, nu provoaca un soc organismului si ajuta la digerarea sucului.

5. Incercati sa modificati meditarea

Nu prea imi place sa stau in pozitia de lotus jumatate de ora si sa privesc o lumanare. In schimb, imi place Qigong deoarece mi se pare o meditare prin miscare, practicata in medicina chinezeasca, in filozofie si in altele martiale. Se spune ca trebuie aliniate mintea, sufletul si corpul.

6. Ascultati muzica atunci cand faceti baie

Daca nu aveti un dispozitiv in baie la care sa ascultati muzica, puteti asculta la iPod, MP3 player, sau YouTube. Daca sunteti destul de norocos incat sa aveti un recipient care emite sunete melodice, folositi-l! Aveam un astfel de recipient pe care se pusese praf si il tineam intr-un colt, pana cand am hotarat sa il introduc in rutina mea zilnica. Sunetele minunate pe care le emite acest bol ne influenteaza undele creierului punandu-le in aliniament cu undele theta; responsabile pentru sentimentul de pace si liniste (precum somnul). La un nivel spiritual, bolurile melodioase mentin echilibrul din corp. Fie ca este adevarat sau nu, aceste dispozitive induc sentimentul de serenitate, ceea ce reprezinta o forma minunata de a va incepe ziua.

7. Reorganizati produsele cosmetice

Doamne! Cand ma gandesc la toate produsele pe care mi le puneam pe piele, imi vine sa plang! Am o piele foarte sensibila care se irita foarte repede- poate ca si a dumneavoastra este la fel. Poate ca aveti o piele uscata, poate aveti psoriazis, eczeme sau probleme ale pielii pur si simplu. Indiferent de problemele pe care le aveti sau nu, produsele pe care le folositi zilnic, pot contribui la o sanatate precara. Majoritatea sapunurilor, tonicilor si cremelor pe care le folosm contin chimicale deghizate intr-un ambalaj colorat frumos. Ingredientele de care trebuie sa ne ferim sunt:

- Parabeni;
- Uleiurile minerale;
- EDTA;
- Arome sintetice;
- Propilen;
- Derivatele animale precum: carmin, colagen, keratina, acidul stearic (adesea raspunzatoare pentru suferinta produsa animalelor);
- SLS (Sulfat de Sodiu Sodium);
- SLES;
- Coloranti artificiali;
- Fluorid;
- Am ratat ceva? Daca da, adaugati dumneavoastra pe lista comentariilor.

Veti fi surprins sa vedeti cate branduri cunoscute au aceste ingrediente toxice si acesti aditivi. Sfatul meu este sa cautati branduri pe care este mentionat 100% natural, vegan, nu este testat pe animale sau organic (desi uneori si acestea pot fi contrafacute).

8. Faceti un Smoothie verde!

Daca aveti un blender, de ce sa nu faceti un smothie verde? Acesta este un amestec intre legume si fructe precum morcovi, spanac, ananas, banane si mere, pe care il puteti combina si cu spirulina, ulei de cacao, mac sau susan. Smoothieurile verzi sunt o alternativa rapida si sanatoasa de incarcare a organismului cu nutrienti. Pe de alta parte, daca nu aveti blender sau nu aveti timp sa faceti un smoothie verde, de ce sa nu taiati pur si simplu de pe lista oricare din carbohidratii falsi precum fulgii de porumb sau de ciocolata. Acestia nu va umplu de energie si nici nu rezista prea mult. Ii puteti inlocui cu omleta, paine prajita cu avocado, branza la gratar sau sandwichuri cu rosii ori cu banane.

9. Luati 3 guri profunde de aer

Multe din diminetile noastre se deruleaza in casa, agitandu-ne si pregatindu-ne pentru serviciu sau pentru alte indatoriri zilnice. Cea mai simpla insa frumoasa activitate pe care am practicat-o dimineata a fost sa merg afara pentru cateva minute si sa trag trei guri de aer. Atunci cand respir aerul dimineata, privesc cerul, ascult pasarelele si simt mirosul naturii, ma simt in viata, simt bucuria si conexiunea cu existenta. Este mai simplu sa ne izolam in rutina zilnica, sa ne simtim mici si distanti... deci, luand 3 guri proaspete de aer dimineata, este o metoda incantatoare de a ne calma si de a intelege ca viata este atat de lipsita de limite incat asa ar trebui sa fim si noi.

Exista atat de multe metode simple de a ne incepe ziua iar aceasta lista nu presupune decat cateva. Daca si dumneavoastra aveti sugestii pe aceasta tema, nu ezitati sa ne lasati un comentariu!

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog