-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Lungimea Degetelor Tale Coreleaza Cu Sanatatea Ta Mentala, Iata De Ce


Publicitate

Proportiile sunt cruciale. Ele va pot face dieta mai sanatoasa- o crestere a aportului de legume in dieta si o scadere a grasimilor este intotdeauna binevenita- si pot face diferenta intre viata si moarte. Ultimele studii au demonstrat ca proportiile pot determina tulburarile mentale.

Tulburarile precum schizofrenia, tulburarile mentale cronice, pot fi reprezentate printr-o proportie a degetelor noastre.

Ce reprezinta raportul intre lungimea degetelor?

Raportul intre lungimea degetelor reprezinta diferenta dintre lungimea aratatorului si cea a inelarului.


Daca lungimea degetului aratator este mai mare decat cea a inelarului, atunci aveti un raport ridicat al degetelor. Pe de alta parte, daca inelarul este mai lung decat aratatorul, aveti un raport scazut al degetelor.

Astfel, in timp ce va examinati mainile, voi adauga continutul studiului. Aceasta cercetare a fost realizata intre anii 2012-2013, timp in care experti din Turcia au masurat degetele a 103 barbati cu schizofrenie si 100 de barbati cu tulburari mentale. Ei au masurat lungimea degetului aratator si a inelarului, dupa care au facut comparatii.

Masura Degetelor Chiar Conteaza

Conform rezultatelor, subiectii diagnosticati cu schizofrenie aveau un raport ridicat la mana dreapta in comparatie cu subiectii sanatosi. De asemenea, subiectii cu schizofrenie aveau un raport mai scazut decat cei fara tulburari mentale- inelarul de la mana lor stanga era mai lung decat degetul aratator de la aceeasi mana.

“Rezultatele noastre arata ca raportul lungimii degetelor poate avea valoare predictiva in ceea ce priveste schizofrenia” mentioneaza autorul studiului Taner Oznur, MD, de la Facultatea de Medicina Militara Gulhane in Ankara, Turkey.

Dar unde este adevarata conexiune intre lungimea degetelor si tulburarile mentale?

Conform ultimelor cercetari, dezechilibrul hormonilor barbatesti din uter poate afecta dezvoltarea creierului. Nivelul de hormoni afecteaza, de asemenea, masura degetelor noastre.

Dezvoltarea Fetala

Dr. Oznur spune ca tulburarile hormonale pot fi observate incepand cu cea de a treia luna de sarcina insa, datorita unor limitari etice este greu de estimat si de analizat. „ Credem ca raportul lungimii degetelor poate oferi o masurare indirecta pentru aceasta evaluare si poate reflecta timpuriu deformarile creierului”, explica el.

Studii recente arata ca rezistenta mentala este in stransa legatura cu lungimea degetelor. O mica cercetare condusa de Societatea Britanica de Psihologie a demonstrat ca un raport ridicat al degetelor asociat cu rezistenta mentala poate conduce la o capacitate sportiva ridicata in cazul barbatilor.

“Se pare ca o crestere a testosteronului in perioada sarcinii poate conduce la o mai buna rezistenta mentala, pozitivitate si un talent sporit in domeniul sportului”, a mentionat autorul studiului, Jim Golby, PhD, coordonatorul cercetarilor in domeniul sportului si al exercitiilor la Universitatea Tesside din Marea Britanie. “ Acest fapt poate aduce intr-o mica masura sustinerea ideii ca rezistenta mentala poate intr-o oarecare masura sa fie predeterminat biologic.”

Exista, totusi, si un dezacord. Femeile nu sunt mentionate in aceste studii. Ce se intampla cu oamenii ai caror raport nu a corespuns cu nicio afectiune mentala? Cat ne influenteaza lungimea degetelor?

Foarte Multi Factori

“Desi cred ca acest studiu are capacitatea de a evidentia multitudinea de factori care determina aparitia schizofreniei, este doar o alta pista, alaturi de multe altele, ce ofera cercetatorilor o oportunitate de explorare.”- explica Ben Michaelis, PhD, psiholog clinician. Dr. Michaelis nu a luat parte la cercetarea realizata de turci.

Asa cum am precizat mai sus, femeile nu sunt mentionate in aceste studii, ceea ce ne determina sa punem sub semnul intrebarii rezultatele. Oznur explica faptul ca sunt necesare cercetari mai aprofundate pentru a demonstra sau a contesta aceste descoperiri.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog