-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Ce am invatat cand mi-am pierdut cel mai bun prieten


Publicitate

Azi se fac trei ani de cand tot ceea ce imi doream era sa mor. Doar ce pierdusem, intr-un accident tragic, omul pe care il iubisem timp de patru ani. El era de asemenea si prietenul meu cel mai bun. Cand spun ca imi doream sa mor, suna ciudat deoarece parea ca si cum voiam sa ma sinucid. Insa nu am vrut niciodata asta. Pare destul de ciudat de explicat si poate fi unul din acele sentimente pe care le poti avea doar daca ai trecut prin asta insa, in acel moment, viitorul meu parea intunecat si nu imi puteam vedea viata fara el. In plus, eram disperata sa il vad. Nu speram decat sa mor, pentru a fi din nou impreuna. Era singurul gram de logica ce imi mai ramasese. 


Acum, iata-ma, dupa trei ani, cu o perspectiva distincta. Este greu de crezut ca azi se fac trei ani. Trei ani de durere, dor si intrebari dar de asemenea si de vindecare, dezvoltare si nemasurabila indurare. Ma intreb daca putem oare sa gustam din dulceata vietii fara ca mai intai sa fi gustat din amaraciunea ei.

Astazi, in timp ce ii simt lipsa prietenului meu cel mai bun, realizez nu numai ca a fost un om minunat dar sa imi pot petrece acei ani langa el ci si ca lectiile pe care le-am invatat odata cu pierderea lui sunt inestimabile. Vreau sa impartasesc cu voi cinci lucruri pe care le-am invatat o data cu pierderea celui mai bun prieten.

Nu exista nimic mai important in viata decat relatiile. Asa cum Max Lucado spune cu atata diplomatie :

Atunci cand vei ajunge la capatul vietii ce iti vei dori? Sa imbratisezi diploma ce sta atarnata intr-o rama de lemn? Vei cere sa fi carat pana la garaj pentru a te aseza in masina? Iti vei gasi relaxarea in lecturarea declaratiei de avere? Desigur ca nu. Ceea ce va conta atunci vor fi oamenii. Daca atunci vor conta cel mai mult atunci, nu ar trebui sa conteze in aceeasi masura si acum?

Suntem facuti sa ii iubim pe ceilalti. Este misiunea noastra. Scopul pentru care existam pe acest pamant. Nu trebuie sa ii iubim doar pe jumatate sau doar atunci cand ne convine noua. Trebuie sa ii iubim pe deplin, in orice situatie indiferent de actiunile si comportamentul lor. Stiu ca suna asemeni unei sarcini descurajatoare insa asa este iubirea, staruitoare si miloasa. Asa trebuie sa fie vazuta de oameni si tot asa trebuie dezvoltata si mai mult latura marinimoasa.

Dezvoltati relatii care sa fie pline de o astfel de iubire si veti descoperi ce inseamna cu adevarat sa traiti.

Cele mai bune lucruri din viata nu sunt lucruri. Nu pot fi atinse sau prinse. Sunt trecatoare. Zboara in jurul nostru asemeni fluturilor, acum sunt aici si in urmatoarea secunda au disparut. Asemeni unei flori trecatoare, dupa ce am rupt-o si s-a uscat, ne-o dorim inapoi. Insa, pentru asta avem inimi. Trebuie simtite. Inimile noastre stiu ca cele mai bune lucruri nu se pot atinge... aceste lucruri nu sunt facute sa fie capturate sau intelese; doar apreciate...

Exista ingeri pe pamant. Acestia sunt prietenii si familia. Oamenii apar in vietile noastre cu un scop. Ei sunt alesi astfel incat sa fie capabili sa ne sustina asa cum trebuie in momentele in care avem cea mai mare nevoie. Cu totii ne tot plimbam in aceasta calatorie numita viata, asa ca, oferiti-le dragostea dumneavoastra celor din jur atata timp cat puteti. Inainte sa va dati seama, va veni si randul dumneavoastra sa aveti nevoie de cineva. Atunci va veti gasi ingerii.

Suferinta poate sa fie uneori un lucru bun. Partea buna a suferintei consta in faptul ca darama zidurile egoului si ne introduce brusc in prezent- ajutandu-ne sa apreciem mai mult toti oamenii prezenti in viata noastra. Atunci cand experimentam suferinta profunda, ne obisnuim cu ea. Acest lucru ne ajuta sa interactionam cu ceilalti intr-o maniera in care nu am mai facut-o pana acum. Aceasta suferinta nu ne determina sa fugim de o eventuala suferinta ci sa o depasim. Si mai ales, ne ajuta sa evoluam. Cele mai bune lectii le invatam atunci cand suntem pusi in fata unor schimbari sau a unor pierderi neasteptate. In acele momente de vulnerabilitate, dor si disperare, invatam cine suntem cu adevarat si de ce anume suntem capabili. Suferinta nu reprezinta neaparat ceva rau.

Viata merge mai departe. Nu sunteti constienti de acest lucru si cu siguranta nu va imaginati cum o sa depasiti acest moment insa, o veti face. Fie ca luati sau nu parte la viata, ea continua sa se deruleze in jurul dumneavoastra. Timpul nu asteapta pe nimeni. Vestea buna este ca chiar daca sunteti plin de manie sau va simtiti pur si simplu blocat, pana la urma veti trece peste toate. Se formeaza un gol imens in interiorul dumneavoastra care nu se vindeca niciodata complet. Insa aceasta este cel mai bun lucru deoarece invatati sa traiti cu el, devine o parte din viata dumneavoastra iar lumina va putea patrunde doar prin acel gol.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
1 Comments

You Might Also Like

1 comment:

  1. E bine sa citim astfel de articole, dar mai important este sa aplicam ceea ce citim.

    ReplyDelete

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog