-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Iti rozi unghiile? Iata la ce pericole te expui


Publicitate

Rosul unghiilor se mai numeste si onicofagie si este un tic nervos intalnit atat la copii cat si la adulti. Privit in amanunt, acest obicei se poate transforma într-un viciu foarte periculos si poate pune in pericol sanatatea celor care se confrunta cu aceasta dependenta.

Medicii specialişti citaţi de „Daily Mail” şi Mediafax au desfăşurat o serie de cercetari cu privire la acest tic nervos şi doresc să schimbe încadrarea acestuia de la un gest inofensiv la tulburare obsesiv-compulsivă. Roşul unghiilor s-ar putea asemăna cu comportamentul caracteristic sindromului ADHD, spun experţii medicali.

Onicofagia poate dura ani întregi sau rămâne ca un tic nervos pentru toată viaţa.



Rosul unghiilor poate fi cauzat de o afectiune mentala, mai ales cand devine un gest de automutilare. De cele mai multe ori, in afara de rosul unghiilor, aceste persoane mai au si alte ticuri cum ar fi: rosul cuticulelor, pocnitul degetelor, jocul cu suvitele de par, toate acestea fiind simptome ale unei stari nervoase cauzate de stres, anxietate, tensiunea nervoasa sau anxietatea. Rosul unghiilor poate fi chiar si o forma de exprimare a agresivitatii. Daca gestul apare din copilarie, parintii trebuie sa gaseasca cauza si metodele potrivite de a restabili echilibrul emotional al copilului.

La prima vedere, rosul unghiilor pare doar o problema de estetica, insa privit in profunzime poate cauza mari probleme de sanatate. Practic rozand unghiile, persoanele care fac acest lucru, vin in contact cu microbii si bacteriile care se afla permanent sub unghii, creandu-le o modalitate de a ajunge direct in organism prin ingurgitare. Pericolele pot fi: aparitia hepatitei de tip A, mai numita si hepatita mainilor murdare, diaree, gingivita, modificarea si deformarea unghiilor, pozitia dintilor sau schimbarea formei maxilarului.

Fiind vorba de un tic nervos, nu vei scapa de el asa usor, ca de altfel de oricare alt tic...

Mai intai trebuie sa afli ce anume determina acest obicei atat de urat, fie ca e un eveniment nefast, stresul, oboseala, etc. In prima faza incearca sa gasesti multe activitati cate iti tin mainile ocupate ca de exemplu desenatul, mingile antistres, scrisul, coloratul. Mai pot fi eficiente solutii speciale care provoaca un gust amarui, aplicarea pe unghii de zeamă de lămâie sau sos iute, bandajarea unghiilor, guma de mestecat, manusi, unghiile false, sau cu tips, etc.

Ca sa nu recurgem la cele mai drastice solutii, un psiholog/psihoterapeut te-ar putea ajuta sa te stapanesti, deoarece in cele mai multe cazuri, cei care au acest tic nu pot remedia problema personal. Ajutorul specializat este binevenit. Imaginea propriei persoane este extrem de importanta in relatia cu ceilalti, de aceea, nu putem lasa rosul unghiilor sa constitue un dezavantaj.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
Rid
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog