-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cele 11 adevaruri spirituale ale unui suflet trezit!


Publicitate

Noi, adultii din zilele noastre, am fost nascuti intr-o lume imbibata de o batrana paradigma a dogmei religioase. De cele mai multe ori, la vremea lor, acele invataturi erau minunate insa, in acest moment, omenirea, are nevoie de ceva mai mult. De ce? Pentru ca evoluam. „Marea Trezire Spirituala” despre care vorbesc toti reprezinta un nou nivel al adevarului, pe care omenirea incepe sa il simta si sa il perceapa. Aceasta reprezinta calatoria noastra de la cap la inima sau de la minte la suflet. Reprezinta calatoria noastra de la constientizarea mea la constientizarea noastra.

In acest articol voi face referire la Tot Ceea Ce Este ca “Dumnezeu”. Fiti liberi sa inlocuiti acest nume cu orice va face sa va simti confortabil!



Am fost crescut ca un bun Crestin: Duminicile le petreceam in Biserica, frecventam scoli religioase…Tot pachetul. Aceste invataturi erau foarte traditionale si chiar conservatoare. Am invatat multe si am avut radacini solide in ceea ce priveste intelegerea spirituala. Am invatat ca Dumnezeu este iubirea. Am invatat sa imi tratez aproapele asa cum mi-ar placea sa ma trateze si el pe mine. Am invatat sa ofer, sa ajut si sa fiu de ajutor. Am invatat sa imi fac rugaciunea. Am primit o educatie frumoasa care ma defineste ca persoana.

Cand am inceput sa ma maturizez, am inteles ca perceptia mea, in ceea ce il priveste pe Dumnezu, nu imi oferea confortul personal pe care mi-l promisese religia. Viziunea mea asupra lui Dumnezeu ca si pedepsitor/rasplatitor imi provoca suferinta si imi bloca evolutia.

Perceptia mea cu privire la iad parea infricosatoare, iar rugaciunile mele nu ofereau rezultatul pe care il asteptam.
Cutumele religioase ma faceau uneori sa am o parere proasta despre mine, despre lume si chiar despre Dumnezeu. Nu ma simteam confortabil. Ma simteam vinovat. Ma percepeam ca fiind un ratat. Eram revoltat pe Dumnezeu, ma simteam blocat in propriul meu corp si incatusat in acest loc nemilos numit Pamant.

In acel moment aveam doua variante de a percepe lucrurile.

Ori deveneam o persoana rea, injusta si nedemna (din nou), ori imi dezvoltam notiunea cu privire la ceea ce reprezinta Dumnezeu. Asa ca, am cautat in inima noile mele raspunsuri la aceste intrebari.

Am avut o trezire inaltatoare. Inima mea s-a deschis larg si am inceput sa vad lumea, sa-L vad pe Dumnezeu, pe mine si pe cei din jurul meu printr-o noua aura de acceptare si iubire. Daca suntem deschisi la si mai mult Adevar, observam ca, in drumul nostru, ajungem in mai multe etape ale constientizarii.

Marea Trezire Spirituala reprezinta deschiderea inimii omenirii la nivelul suprem. Si din aceasta stare de deschidere se pot contura realizari noi si inspiratorii asupra oamenilor cu privire la Dumnezeu, realitate, Univers si orice fiinta de pretutindeni. Aceste idei evoluate reprezinta granitele constientizarii in lumea moderna.

Cand inima se trezeste la viata, incepe sa perceapa lucruri noi. Aceste perceptii reprezinta un rezultat natural al infloririi chakrei sufletesti. In ceea ce urmeaza, sunt prezentate cele 11 adevaruri spirituale care reies dintr-o inima trezita.

1) Dumnezeu (Tot Ceea Ce Reprezinta) este creatorul nostru. El este iubirea pura. El este capabil sa se prezinte oamenilor ca efemer si in acelasi timp ca etern, perpetuu si profund. El este tot ceea ce poate reprezenta in orice nivel de existent, fizica si spirituala. Dumnezeu si creatia Sa reprezinta un tot. exista doar o singura fiinta aici.

2) Dumnezeu a creat la inceput omenirea apoi, Noi am creat lumea pe care o experimentam cu toate dramele sale.

3) Tot ceea ce percepem in jurul nostru reprezinta un vis. In realitate, noi inca suntem in rai, cu Dumnezeu- in siguranta- si visam toate aceste lucruri.

4) Tot ceea ce experimentam in viata reprezinta o oglinda a propriilor credinte interioare. Dumnezeu nu se implica in acest proces. El pur si simplu da curs viselor pe care noi le avem. Acesta este sensul „spiritului liber”.

5) Dumnezeu nu ne rasplateste si nici nu ne pedepseste. Asta facem noi prin actiunile noastre de a ne pune o eticheta ca fiind „buni” sau „rai”. Dumnezeu doar ne iubeste si ne accepta asa cum noi hotaram sa fim, sa gandim sau sa simtim.

6) Iadul nu reprezinta un loc- reprezinta o stare de spirit. Este starea de spirit pe care o avem in momentul in care ii intoarcem spatele adevarului. Nu ne simtim confortabil deoarece (in mod eronat) credem ca ne separam de Dumnezeu.

7) Nu este de datoria lui Dumnezeu sa il simtim sau sa il cunoastem. Dumnezeu este intotdeauna prezent. El mereu ni se arata noua. Este de datoria noastra sa fim deschisi in prezenta Lui.

8) Rugaciunea este importanta, insa nu functioneaza asa cum am fost invatati. Dumnezeu nu asculta rugile. Atunci cand cerem ajutor la Dumnezeu, ne determina pe noi sa fim capabili sa Ii simtim prezenta. Lucrurile se schimba in viata noastra atunci cand suntem deschisi fata de Iubirea Lui.

9) Dumnezeu este intotdeauna cu noi. El nu ne abandoneaza. Noi suntem cei care Il abandonam pe Dumnezeu. Visam la o lume infricosatoare si distincta, uitand ca suntem in bratele Preaiubitorului in orice moment.

10) Asa cum ne invata religia traditionala, exista cuvinte mai inaltatoare decat acesta. Asemeni filmului Inception (Inceputul), aceste cuvinte se aseamana cu papusile Matrioska – un vis, in alt vis, in alt vis.

11) Pentru a ne muta in cealalalta lume dupa moarte nu este necesar decat un singur lucru: iertarea. Nu trebuie sa fim perfecti. Nu este nevoie sa facem fapte glorioase ale sfinteniei. Nu trebuie sa ne pedepsim pentru greselile pe care le-am facut. Trebuie doar sa iertam. Vei sti cand o vei face deoarece vei simti acceptarea tuturor lucrurilor, fapt care va induce un sentiment de liniste si pace. Iertarea ne face sa ne simtim impacati.

Astfel, omenirea este la granite de a invata doua lucruri:

1) Faptul ca suntem responsabili pentru propria noastra experienta
si
2) Singura alegere in viata este ori sa iubesti si sa ierti ori din contra.

Eu am puterea sa aleg.

Pot alege sa ma iubesc si sa ma iert pe mine in schimb.

„Marea Trezire Spirituala” reprezinta procesul de energizare a Inimii Omenesti pana la capacitatea sa maxima. Pentru prima oara, omenirea este pregatita sa imbratiseze marinimia, sa ne iubim pe deplin, sa ne iertam pe deplin, sa ne acceptam pe deplin si in cele din urma sa lasam in urma rusinea, vinovatia si iadul in care am trait mii de ani.


Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
1 Comments

You Might Also Like

1 comment:

  1. Cand am citit articolul mi-am revazut drumul (acelasi descris mai sus) pe care l-am parcurs si in urma caruia am ajuns unde sunt acum. Da, la un moment dat am ajuns in iad (probabil ca pentru unii dintre noi face parte din calatorie) dar cand am incercat sa ma ridic de acolo, am inceput sa inteleg. Au fost ani de munca cu mine insumi, dar fiecare mic pas ma apropia de lumina. Mai am multe de invatat, dar am primit cu bucurie articolul tau - mi-am dat seama ca nu sunt singura pe acest drum. Citind randurile de mai sus am mai primit o confirmare a adevarurilor care mi s-au dezvaluit in timp. Multumesc Andrei!

    ReplyDelete

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog