-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

6 alimente ce combat alergiile!


Publicitate

Alergiile sunt unul dintre motivele principale pentru care care oamenii din Statele Unite vizitează un medic. Aproximativ 50 de milioane de americani au un anumit tip de alergie. Nici in Romania lucrurile nu stau mai bine si tinand cont ca urmeaza o perioada in care acestea incep sa se manifeste, ne-am gandit sa va oferim cateva sfaturi.


Orice substanță care declanseaza o reactie alergica se numește un alergen. Dintre alergenii comuni amintim: polenul, acarienii, sporii de mucegai, parul de animale, latexul, diferite produse alimentare, înțepături de insecte și anumite medicamente.

O reacție alergică poate afecta nasul, plămânii, gâtul, sinusurile, urechile, mucoasa stomacului sau a pielii. Aceasta poate provoca o varietate de simptome, cum ar fi secretii nazale, strănut, mâncărimi, lacrimarea ochilor, ochi roșii, respirație șuierătoare, urticarie, erupții cutanate, dificultăți în respirație sau astm. Aceste simptome pot varia de la minore la severe și depind în mare parte de alergen.

Există mai multe moduri de a trata alergiile. Dacă sunteți predispus la alergii, puteți include in dieta dvs cateva alimente care ce pot preveni si atenua simptomele.

Alimente anti-alergice

1. Merele

Un mar pe zi poate păstra sistemul imunitar sănătos și poate ține alergiile la distanta. Merele sunt încărcate cu quercetina, un flavonoid cunoscut pentru ca protejeaza în mod eficient împotriva reacțiilor alergice. Quercetin stabilizează membranele celulare de mastocite și bazofile si previne eliberarea in exces de histamină în corpul dumneavoastră.

Consumati de un mar pe zi, dar asigurați-vă că acestea sunt cultuvate ecologic. Puteți mânca mere ca o gustare sanatoasa sau într-o salata de fructe. Un pahar de suc de mere este o alegere bună.

2. Curcuma/Turmeric

Curcuma este o armă puternică in lupta cu alergiile. Aceasta conține curcumina ingredient activ, un antioxidant puternic și compus antiinflamator care previne alergiile. În plus, ea funcționează ca un decongestionant care poate ameliora multe simptome ale unei reacții alergice.

Se amestecă 1 linguriță de praf de curcuma/turmeric intr-un pahar de lapte cald și se bea o dată pe zi. Puteți folosi curcuma/turmeric si la gătit. Alternativ, să ia suplimente de curcuma, după consultarea unui medic specialist.

3. Usturoi

Usturoiul este un alt super anti-alergic care trebuie inclus în dieta dumneavoastră. Capacitatea sa de a inhiba activitatea anumitor enzime care generează compuși inflamatorii în organism poate ajuta la prevenirea reacțiilor alergice.

In plus, are proprietati anti-inflamatorii, antibiotice, antioxidant si intareste sistemul imunitar.

Mananca 1 sau 2 catei de usturoi zdrobit zilnic pentru a combate alergiile. Puteți opta si pentru suplimente de usturoi, doar după consultarea unui medic specialist.

4. Lămâi

Lamaile sunt un excelent fruct care pot preveni alergiile. Acesta este încărcat cu vitamina C si antioxidanti. De asemenea, funcționează ca o antitoxina și vă ajută să păstrați substantele alcaline in corpul dumneavoastră.

Beti apa cu lamaie pe tot parcursul zilei pentru a va detoxifia corpul și a scăpa de toxine și impurități. O altă opțiune este de a amesteca sucul de la o lamaie cu ulei de masline pentru a face un pansament sanatos pentru salate și sandvișuri.

5. Somon

Somonul este un pește de apă rece bogat în omega-3, acizi grași DHA si EPA. Acesti acizi grasi sunt foarte buni in a calma alergiile tale. Somonul poate îmbunătăți funcționarea plamanilor, reducând astfel intensitatea simptomelor de alergie, cum ar fi astmul, congestia și simptomele de raceala.

Mananca un minim de două porții de somon în fiecare săptămână pe tot parcursul anului și crește la trei porții în timpul sezonului de alergie. Împreună cu somonul, puteți include macroul, păstrăvul, heringul și sardinelu in dieta ta.

6. Ceaiul verde

Daca suferiti de alergii trebuie să adăugați ceaiul verde in dieta dvs pentru a stimula sistemul imunitar și pentru a preveni reactiile alergice.

Intr-un studiu din 2002, cercetatorii de la Universitatea Kyushu în Fukuok ( Japonia ) au ajuns la concluzia că un compus cunoscut sub numele de metilat galat epigallocatechin (EGCG) din ceaiul verde poate bloca un receptor de celule cheie implicati in producerea unei reactii alergice. Ceaiul verde are proprietăți antioxidante, anti-inflamatorii și anti-histaminice.

Bea 2 cani de ceai verde pe zi. Pentru a fi mai eficient, se adaugă miere și lămâie la ea.

Sunt Andrei si va doresc multa sanatate!
Nu uita sa dai un share articolului!


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog