-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Otrava noastra cea de toate zilele: ALUMINIUL!


Publicitate

Aluminiul este cel mai raspandit metal din natura. Il gasim in apa, in aer, in sol...

Sa incepem cu inceputul..

Zilnic ingeram aluminiu din apa, fie ca o consumam de la robinet, fie ca alegem apa imbuteliata. O bem, o folosim la gatit, ne spalam cu ea... O sursa inepuizabila de aluminiu.


Cate din gospodinele din Romania nu utilizeaza in bucatarie vase de aluminiu, tacamuri si diverse ustensile, folosite la gatit? Toate acestea cresc doza de aluminiu ingerata in organism, doar prin folosirea acestor vase de aluminiu la gatit.

Inclusiv staniolul, foliile alimentare, cutiile de depozitare din aluminiu, conservele de tot felul, dozele de bauturi carbogazoase sau bere, caserolele in care transportam mancarea, toate acestea au la baza acest metal toxic.

Nu mai punem la socoteala faptul ca am schimbat tocurile si geamurile clasice cu termopane, ca alegem sa ne simtim mai in siguranta apeland la usile de aluminiu, sau ca ne decoram locuinta cu diverse opere de arta din aluminiu.

Toate sursele enumerate mai sus, sunt utilizate in mare masura, fapt ce poate duce la un grad mare de imbolnavire a populatiei, a noastra, a tuturor.

Efectele provocate de acest metal toxic pot fi: boli cardiovasculare, dementa, infarct, probleme ale oaselor, encefalopatie, afectiuni ale sistemului nervos, tulburari mentale, Alzheimer, Parkinson.

Pentru a combate aceste efecte devastatoare e necesar sa reducem semnificativ cantitatea de aluminiu absorbita in fiecare zi de organism.

Primele masuri sunt legate de modul in care gestionam anumite activitati in viata cotidiana, actionand in mai multe directii. Cateva masuri decente, care pot fi aplicate in viata fiecaruia din noi, ar fi:

-sa consumam apa imbuteliata cu cea mai mica concentratie de aluminiu de pe piata, pe cat posibil;

-sa renuntam la vasele si ustensilele din aluminiu din bucatarie, folosite la gatit;

-sa evitam racoritoarele, bauturile alcoolice, conservele, sau alte alimente ambalate in cutii din aluminiu;

-sa uitam de foliile de aluminiu;

-sa evitam utilizarea caserolelor tapate cu aluminiu, mai ales pentru alimentele fierbinti;

-sa evitam medicamentele ce au in compozitie aluminiul;

-sa ne alegem cu atentie produsele cosmetice si de ingrijire personala, citind cu atentie eticheta, aluminiul neavand ce cauta in compozitia acestora;

-sa consumam alimente cat mai putin procesate;

-sa citim etichetele produselor cumparate pentru a putea evita colorantul E 173, atat de nociv pentru sanatatea noastra;

Autoeducarea sta la baza schimbarii modului de viata.

Constientizand pericolul, putem actiona pentru o viata mai buna.

Nu uita sa dai un share articolului!

Sunt Maria si va doresc multa sanatate!


Publicitate


loading...
Unknown
1 Comments

You Might Also Like

1 comment:

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog