-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

5 probleme de sănătate pe care le poți avea dacă dormi prea mult


Publicitate

Lipsa de somn perturbă activitatea organismului, însă nici prea multe ore de somn nu sunt recomandate.

Cei mai mulţi adulţi au nevoie între şapte şi nouă ore de somn pe noapte. O perioadă mai mare poate indica însă probleme de ordin medical sau poate chiar provoca probleme de sănătate. Deşi este greu de precizat care este durata optimă a somnului pentru fiecare individ în parte, cei mai mulţi adulţi au nevoie între şapte şi nouă ore de somn pe noapte, însă o perioadă mai mare poate indica probleme de ordin medical sau poate chiar provoca probleme de sănătate.



Somnul prelungit poate creşte riscul de depresie. 

Un studiu din 2014 realizat pe gemeni adulţi a demonstrat că durata lungă a somnului poate creşte riscul de depresie. Voluntarii care dormeau între 7 şi 9 ore pe noapte au prezentat circa 29% dintre simptomele de depresie, în timp ce aceia care dormeau mai mult de nouă ore au prezentat 49% dintre aceste simptome, scrie publicația Huffington Post, citată de agenția Mediafax.

Durata prea lungă sau prea scurtă a somnului ar putea afecta funcţionarea creierului 

Un studiu din 2012, efectuat în rândul femeilor în vârstă, a arătat că femeile care dormeau mai mult de nouă ore pe noapte sau mai puţin de cinci ore au prezentat modificări ale creierului comparabile cu îmbătrânirea cu doi ani, faţă de vârsta lor reală.

Durata somnului ar putea afecta capacitatea unei femei de a rămâne însărcinată 

În 2013, în Coreea de Sud, o echipă de cercetare a analizat obiceiurile legate de somn ale unui număr de peste 650 de femei care urmau a fi supuse unei proceduri de fertilizare in vitro. Experţii au descoperit că rata gravidităţii era mai mare în rândul femeilor care dormeau 7-8 ore pe noapte şi mai mică în cazul femeilor care dormeau peste nouă ore pe noapte. Totuşi, studiul nu a stabilit o legătură cauzală clară, menționează articolul citat de Mediafax. "Ştim că obiceiurile legate de somn pot afecta ritmul circadian, secreţiile hormonale şi ciclul menstrual", a declarat doctorul Evan Rosenbluth, medic endocrinolog. "Efectul asupra infertilităţii este mai greu de dedus, pentru că sunt foarte mulţi factori care trebuie controlaţi şi luaţi în calcul", a mai spus Rosenbluth.

Prea mult somn creşte riscul de diabet 

Într-un mic studiu realizat în Quebec, Canada, cercetătorii au descoperit că oamenii care dorm mai mult de opt ore pe noapte au un risc de două ori mai mare de a dezvolta diabet de tip II într-o perioadă de şase ani comparativ cu persoanele care dormeau între şapte şi opt ore pe noapte, chiar şi după ce au fost luate în calcul diferenţele de greutate.

Somnul îndelungat poate afecta inima 

Un studiu prezentat în 2012 la o întâlnire a American College of Cardiology (Colegiul American de Cardiologie, n.r.), a descoperit că opt sau mai multe ore de somn pe noapte sunt legate de o creştere a riscului de probleme cardiace. Studiul a analizat datele a peste 3.000 de persoane şi a ajuns la concluzia că oamenii care dorm mai mult au un risc de două ori mai mare de a suferi de angină şi de 1,1 ori mai mare de a suferi de boli are arterelor coronare.
Sursa:
eva


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog