-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Apă rece vs apă caldă, care dintre ele ne afectează sănătatea?


Publicitate

Cu toții ne începem ziua consumând o cafea sau un pahar cu apă rece, însă nu știm cu exactitate care dintre ele este mai bună pentru sănătate. Să fie băuturile reci sau cele calde? Există foarte multe studii care demonstrează faptul că apa călduță, pe stomacul gol, reprezintă cel mai bun mijloc de a ne începe ziua.


De ce?

Ne confruntăm cu mai puține dureri

Apa călduță elimină durerea și inflamațiile, în același timp tratând și iritațiile. Este minunată pentru acele zile când te trezești și pur și simplu ai gâtul uscat, ne putând să mai înghiți ceva.

Un tranzit mai bun

Conform unui studiu publicat în the Journal of Gastroenterology, în cazul a aproximativ 58% dintre subiecții examinați, apa călduță i-a ajutat să se relaxeze, iar mușchii s-au detensionat. Un singur pahar cu apă călduță, înaintea mesei a tratat problemele de constipație și a ușurat funcționarea tranzitului.

Îmbunătățește circulația sangvină

Apa caldă poate ajuta la formarea de celule noi, sănătoase și în același timp susține circulația sangvină.

Ajută la pierderea în greutate

Apa caldă este vitală, dacă vă doriți să mai slăbiți. Într-un studiu, s-a demonstrat faptul că femeile care consumau apă caldă, pe stomacul gol, au slăbit considerent, reducându-și în același timp apetitul pentru mâncare.

De ce apa rece nu este recomandată?

Nu există niciun dubiu, în zilele călduroase de vară, un pahar cu apă rece este tot ceea ce ne dorim, însă deși ne face să ne simțim bine pe moment, iată ce reacții poate avea:

  • Apa rece reduce hidratarea și afectează vasele de sânge
  • Organismul nu poate digera mâncarea, deoarece apa rece solidifică grăsimea.
  • Organismul pierde energie încălzind acea apă.
  • Poate duce la apariția congestiilor, mucusului în exces și al infecțiilor în gât.


Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog